Când este bine să mănânci miere?
Mierea poate fi consumată în orice moment al zilei, cu toate acestea, este întotdeauna recomandat de nutriționiști și dieteticieni să mănâncăm miere într-o cantitate adecvată și, de asemenea, în anumite momente ale zilei pentru a sumariza de cele mai bune beneficii pentru sănătate.
Mierea energizează intens organismul. Foto: Shutterstock
Iată ce avantaje îți oferă consumul de miere, în funcție de momentul zilei
Beneficiile mierii dimineața
Un pahar cald de apă îndulcit cu miere poate face minuni pentru sănătatea și bunăstarea ta generală. Corpul are nevoie de energie care te poate sustine pe tot parcursul zilei. Dimineața este cel mai bun moment pentru a mânca miere pentru a crește nivelul de energie și a rămâne încărcat. Consumul de miere dimineața este numai bun pentru pielea ta și are ample beneficii pentru sănătate, inclusiv:
· Te ajută să scapi de kilogramele în plus
· Îți îmbunătățește sistemul digestiv
· Protejează împotriva infecțiilor bacteriene și virale
· Reduce reactiile alergice
· Îndepărtează toxinele din organism
· Hidratează organismul
Seara
Consumată seara, mierea ajuta la revitalizare, după o zi lungă și obositoare.
Așdar, rezistă nevoii de cofeină atunci când capul tău devine mai lent și crește-ți nivelul de energie în mod natural, consumând o lingură de miere. Alte beneficii ale mierii dacă este consumată în timpul serii sunt:
· Recâștigarea rapidă a energiei
· Aport de carbohidrați
· Booster de energie naturală
· Oferă nutriție
· Te menține activ
Înainte de culcare?
Consumul de miere cu un pahar de lapte cald asigură un somn bun. Corpul tău absoarbe toate nutrimentele din acest aliment pentru a te menține sănătos, cu beneficii precum:
· Somn odihnitor
· Ficat mai sănătos
· Favorizează pierderea în greutate
· Reduce riscul de diabet de tip 2
· Tratează refluxul acid
· Scade tensiunea arterială
Când îți este rău
Bogată în proprietți antibacteriene puternice, mierea amelioreaza durerile în gât și calmeaza tusea și stimulează sistemul imunitar pentru o recuperare mai rapidă după boli. Pe lângă gustul bun, mierea este un decongestionant natural și are caracteristici de combatere a răcelii. Deci, consumul de miere atunci când ești bolnav este benefic, deoarece:
· Întărește imunitatea
· Protejează organismul de stresul oxidativ
· Acționează ca un suprimator natural al tusei
· Îmbunătățește funcția metabolică
După antrenament
Este o sursă bogată de carbohidrați și zahăr natural, și poate fi consumată ori de câte ori te simți obosit și epuizat. Pasionații de fitness și sportivii în general, o pot consuma înainte sau după antrenament pentru a-și reface nivelul de energie, deoarece mierea servește ca o alternativă excelentă la băuturile energizante dulci.
De asemenea, poți amesteca mierea cu carbohidrații, în fructele și shake-urile de proteine. Mierea este benefică drept gustare de antrenament deoarece:
Se digeră ușor și se absoarbe rapid de către organism
Alimentează energia
Reface glucoza din sange
Ajută la recuperare după antrenament
Îmbunătățește performanța la antrenament
Sursa: LybraE