Ateliere de îngrijire a pielii atopice și de storytelling, organizate de Asociația Română de Educație în Alergii

22 septembrie 2024   Sănătate

„Atelierele lui Alergino – Sfaturi despre Dermatita Atopică”, organizate de Asociația Română de Educație în Alergii (AREA) sunt parte dintr-un eveniment special, care marchează Ziua Mondială a Dermatitei Atopice, sub sloganul global #AtopicEczemaUnfiltered.

Evenimentul „Atelierele lui Alergino – Sfaturi despre Dermatita Atopică”, organizat de AREA va avea loc în data de 27 septembrie 2024, începand cu ora 16.00 la A46 Venue (Aleea Alexandru, nr. 46, București) și oferă participanților un cadru prietenos și deschis pentru discuții și schimb de experiențe despre gestionarea acestei afecțiuni cronice.

Alergiile sunt o problemă de sănătate în creștere. Foto: Shutterstock. 

Programul evenimentului va cuprinde o parte educativa, adresată pacienților, care include două ateliere esențiale:

1. Atelierul de Îngrijire a Pielii Atopice – Sesiuni practice și demonstrații oferite de dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermato-venerolog și vice-președinte AREA și de dr. Adriana Claudia Nicolae, medic primar alergologie si imunologie clinica si președinte AREA.

Participanții vor învăța metode eficiente de gestionare a dermatitei atopice.

2. Atelierul de Storytelling despre Atopie – va crea un cadru de dialog deschis despre soluțiile adresate pacienților și familiilor, de a-și înțelege atât boala cât și emoțiile, stările, relațiile cu sine și cu cei din jur. Atelierul va fi moderat de catre psihologul Andreea Abe Neagu.

Pe lângă această primă parte educativă, în a doua parte a evenimentului va fi lansată cartea „La sfat cu Alergino despre dermatita atopică”, o carte adresată pacienților-copii dar și familiilor lor, scrisă de dr. Diana Plăcintescu, vice-președintele AREA.

„Prin acest eveniment ne dorim să aducem împreună specialiști, pacienți și familii pentru a crea o comunitate bine informată și sprijinită, capabilă să gestioneze dermatita atopică într-un mod optim și eficient.”, a spus dr. Diana Placintescu, Vice-Președintele Asociației Române de Educație în Alergii.

Pentru informații suplimenatare, accesați www.educatie-alergii.ro

Sursa: Comunicat de presă

Mai multe