Planta care ţine la distanţă infarctul şi cancerul
Păpădia, căci despre ea este vorba, are proprietatea de a susţine buna funcţionare a ficatului, având rolul de a-l curăţa de toxinele acumulate la nivelul său, dar şi de reducere a colesterolului rău.
Fiind bogată în vitamina B6, vitamina C, fier, calciu, potasiu, acid folic dar şi magneziu, această plantă se transformă cu uşurinţă în aliatul sănătăţii tale.
Remediu împotriva cancerului
Universitatea canadiană din Windsor a studiat efectele păpădiei asupra organismului uman şi a ajuns la concluzia că această plantă poate fi un remediu extrem de puternic şi de bun împotriva dezvoltării celulelor canceroase. Mai mult de atât, cercetătorii afirmă faptul că, aceasta poate ajuta la distrugerea celulelor canceroase într-un interval de 48 de ore fără a afecta în vreun fel celulele sănătoase. În felul acesta, ceaiul de păpădie find la fel de puternic precum şedinţele de chimioterapie, însă în acelaşi timp mult mai uşor de tolerat de către organism.
Are acţiune detoxifiantă
Păpădia are efect depurativ, de curăţare a sângelui, reducând nivelul de colesterol rău şi de detoxifiere a ficatului. Asigură în felul acesta un tonus bun întregului organism.
Favorizează evacuarea bilei, având totodată proprietăţi laxative, antiputride, antibiotice, descongestionante şi de stimulare a secreţiei pancreatice.
Află cum să foloseşti păpădia pentru a scăpa de toxine AICI
Un bun diuretic natural
La nivelul rinichilor, păpădia are acţiune diuretică, dizolvantă pentru caliculii renali, dar şi efect de tonifiere asupra pielii.
Practic, această plantă este remediul pentru foarte multe afecţiuni. Acţiunile sale antitumorală, antiinflamatoare, antireumatică şi sedativă o recomandă şi ca înlocuitor al cafelei.
Ajută la pierderea în greutate
Consumată sub formă de ceai, păpădie este cel mai puternic aliat al luptei împotriva surplusului de kilograme.
Astfel, se recomandă ca la un litru de apă fiartă să se adauge o lingură de păpdie şi să se lase la infuzat 5-8 minute, apoi să fie consumat pe parcursul zilei. Pe lângă această cantitate de ceai este indicat să consumi cel puţin 1,5 litri de apă şi ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19.
Indicată în afecţiunile genitale
Sporeşte cantitatea de urină odată cu eliminarea surplusului de apă din organism, uşurând astfel cu mult activitatea rinichilor. Combate cu succes probleme precum dismenoreea, hipermenoreea, calculoza şi colicii renali.
Este de mare ajutor în reumatism, artroze şi gută dar şi în dezechilibrele hormonale.
Datorită faptului că este eficientă şi în lupta cu colesterolul mărit, aceasta este eficientă şi în lupta împotriva diabetului deoarece ajută considerabil şi la reducerea glicemiei în organism.
Previne îmbătrânirea prematură
Fiind bogată în Vitamina A, C, D, dar şi complexul vitaminic B şi minerale precum fier, potasiu, zinc, păpădia se transformă cu uşurinţă într-un aliat împotriva îmbătrânirii premature şi a anumitor boli ce afectează buna funcţionare a organismului.
Frunzele pot fi folosite în salată sau în smoothie-uri.