Nu poți rămâne însărcinată pe cale naturală? Iată ce soluții există
În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre fertilizare in vitro (FIV), o metodă de reproducere umană asistată medical, prin care cuplurile ce nu pot obține o sarcină în mod natural au șanse mari de a-și vedea visul împlinit – acela de a-și ține bebelușul în brațe.
Este bine de știut că există mai multe tehnici prin care se poate obține o sarcină atunci când aceasta nu se instalează în mod natural sau este greu de obținut, FIV fiind doar una dintre acestea. Pentru a vedea care este cea mai potrivită metodă, este indicat un consult la medicul specializat în reproducere umană asistată medical. În funcție de caz, specialistul va recomanda efectuarea unor analize și investigații specifice, care să confirme diagnosticul de infertilitate. Ulterior, se va stabili varianta optimă de tratament.
Astfel, medicul poate recomanda cuplurilor care se confruntă cu infertilitate, în funcție de particularitățile fiecăruia, stimulare ovariană medicamentoasă, inseminare artificială sau proceduri FIV.
Fertilizarea in vitro (FIV) este, în prezent, cea mai eficientă metodă de reproducere asistată. Este indicată atunci când sarcina nu s-a instalat după un an de contacte sexuale neprotejate sau după șase luni de încercări, dacă partenera are peste 35 de ani, și dacă alte tratamente pentru infertilitate, precum stimularea ovariană sau inseminarea artificială, nu au dat rezultate.
Există, însă, și situații în care medicul poate recomanda chiar de la început această procedură, ca unică opțiune pentru obținerea sarcinii. Este o procedură foarte complexă, cu urmarea mai multor pași și care implică recoltarea și fertilizarea artificială, în laborator, a ovulelor. Ulterior, embrionii astfel rezultați vor fi implantați în uterul femeii.
Inseminarea artificială este indicată, de cele mai multe ori, în cazurile de infertilitate masculină. Se va utiliza un mediu de cultură, cu spermatozoizi activi, care va fi injectat în uterul partenerei. Astfel, fecundarea ovulului se va realiza în mod natural, în trompele uterine. O astfel de procedură de reproducere umană asistată poate fi efectuată atât pe ciclul menstrual natural al femeii, cât și în urma unui tratament hormonal pentru stimularea ovulației.
Stimularea ovariană este o altă metodă care crește șansele obținerii unei sarcini. De regulă, este utilizată înaintea altor proceduri de reproducere umană asistată și urmărește inducerea ovulației și creșterea numărului de ovule eliberate. Stimularea se realizează prin tratament hormonal administrat oral sau injectabil.
Centrul de fertilizare in vitro SANADOR asigură cuplurilor care își doresc un copil și nu îl pot avea în mod natural servicii medicale de reproducere umană asistată la cele mai înalte standarde de excelență, atât în regim de ambulatoriu, cât și de spitalizare de zi. Astfel, partenerii care se adresează Centrului FIV SANADOR vor beneficia de ajutor medical și de întreaga experiență a unei echipe medicale supraspecializate în reproducere umană asistată. De asemenea, au acces la toate analizele, investigațiile și procedurile medicale pentru diagnosticul și tratamentul infertilității, astfel încât visul lor să devină realitate.