Eveniment gratuit pentru pacienții oncologici

1 octombrie 2024   Actualitate

Cancerul rămâne a doua cauză de deces în România, după bolile cardiovasculare, fiind responsabil pentru aproximativ 19% din totalul deceselor. Pentru a veni în întâmpinarea pacienților, Wiener Privatklinik, spital certificat timp de 4 ani consecutiv ca World’s Best Hospitals, organizează pe data de 8 octombrie 2024 la București un eveniment gratuit dedicat acestora.

Având tema „Metode inovatoare de diagnostic și tratament al cancerului în 2024”, evenimentul aduce mai aproape de pacienți 5 experți la nivel european, specializați în oncologie și radioterapie. Aceștia vor prezenta pacienților oncologici soluțiile de ultimă oră pentru diagnosticarea și tratarea cancerului și vor răspunde întrebărilor acestora. Evenimentul este tradus în limba română, iar participarea este gratuită.

Evenimentul va avea ca speakeri cinci experți internaționali de renume, specializați în diverse arii oncologice. Acesta va fi prezidat de Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, profesor de oncologie și imunologie clinică, Director Medical al spitalului Wiener Privatklinik și Director al WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală și de Est.

Specialiștii invitați vor prezenta cele mai noi metode de diagnostic și tratament pentru formele de cancer care afectează cel mai frecvent populația. Printre subiectele abordate se vor număra: diagnosticarea radiologică incipientă a cancerului, chirurgia cancerului gastrointestinal, depistarea incipientă a cancerului mamar și a cancerelor ginecologice, metode de ultimă generație pentru tratamentul cancerului și integrarea radioterapiei moderne în tratamentul cancerul de sân, cancerelor ginecologice, cancerului de prostată, cancerului gastrointestinal și cancerelor oligometastatice.

În plus, evenimentul va include o sesiune de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia pacienții prezenți vor putea adresa întrebări specialiștilor, referitoare la propriile cazuri, pentru a afla care sunt opțiunile de tratament disponibile.

„Acest eveniment oferă o oportunitate unică atât pentru pacienții români, cât și pentru publicul larg, de a afla informații de ultimă oră direct de la experți de renume mondial, cu privire la cele mai noi inovații și abordări în diagnosticarea și tratamentul formelor comune de cancer. Prin organizarea anuală a acestor evenimente ne reafirmam angajamentul de a facilita accesul la cele mai avansate cunoștințe medicale și de a oferi un sprijin pacienților români în lupta lor împotriva acestei afecțiuni”, declară Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik.  

Evenimentul va avea loc la hotel Sheraton, începând cu ora 9:30. Participarea este gratuită, iar înscrierile se realizează prin completarea formularului disponibil aici. 

În primele 9 luni ale acestui an, peste 700 de pacienți români s-au tratat la spitalul Wiener Privatklinik, mai mult de jumătate fiind diagnosticați cu diverse forme de cancer, precum cel de sân, pulmonar, de colon, ORL, pancreatic și de prostată. În cadrul WPK Central European Academy Cancer Center, aceștia au beneficiat de tratamente avansate, precum terapii personalizate și imunoterapie, și de o echipă interdisciplinară de experți (Tumor Board). De asemenea, pacienții români au apelat la spitalul din Viena pentru intervenții chirurgicale în specialitățile ortopedie-traumatologie, chirurgie cardiovasculară, reconstructivă și a nervilor periferici, chirurgie pediatrică, dar și pentru consultații de second opinion și pachete de check up medical.

Cancerul rămâne a doua cauză principală de mortalitate în România, după bolile cardiovasculare, fiind responsabil pentru aproximativ 19% din totalul deceselor. Anual, în România sunt diagnosticate peste 95.000 de cazuri noi de cancer, iar aproape 54.000 de persoane își pierd viața din cauza acestei boli.

Deși incidența cancerului în România este sub media Uniunii Europene, rata mortalității este cu 7% mai mare decât media europeană. Acest decalaj este atribuit unor factori precum investițiile insuficiente în prevenție, infrastructura limitată pentru diagnostic și tratament, precum și deficitul de specialiști calificați în oncologie. 

Mai multe