Tătăneasa tratează gastrita şi ulcerul

1 2 jpg jpeg

Planta este bogată în vitaminele A şi C, dar şi minerale, precum calciu, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, zinc. Potasiul reglează nivelul tensiunii arteriale, iar magneziul este esenţial pentru o inimă sănătoasă.

are calitatea de a stimula eliminarea secreţiilor toxice din plămâni, precum şi de a stimula refacerea ţesuturilor afectate de infecţie.

În cazul în care ai bronşită şi tusea nu îţi dă pace, este indicat să prepari un decoct. Se fierb 2 linguriţe de pulbere de tătăneasă într-o jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească şi apoi se filtrează.

Se amestecă jumătate de litru de decoct obţinut cu încă jumătate de litru de macerat la rece. Se beau 2 căni pe zi.

Din rădăcină uscată şi măcinată sub formă de pudră şi amestecată cu apă se poate face o pastă utilă pentru răni sau hemoroizi. Se aplică direct pe zona afectată.

De asemenea, arsurile şi cicatricele inestetice se tratează eficient cu tinctură sau cu decoct de tataneasa, facute de doua ori pe zi pe locul afectat.

Principiile active ale tătănesei protejează şi ajută la refacerea pereţilor stomacului, alină durerea şi reduce frecvenţa puseelor de gastrită. Se ia o linguriţă de pulbere de rădăcină de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.

Tătăneasa este utilă în caz de gastrită şi ulcer duodenal, având efect cicatrizant şi calmant, datorită alantoinei, substanţă care se găseşte în rădăcina plantei.De asemenea, este benefică în tratarea colitelor şi enteritelor, pentru că are efect antidiareic şi astringent.

Este interzis tratamentul cu tătăneasă în timpul sarcinii şi alăptării. Tratamentele interne se fac numai la recomandarea şi sub observaţia medicului.