Simţul umorului se dezvoltă încă de la şase ani

1 2 jpg jpeg

Poate că nu este o noutate pentru părinţii care au copii năzdrăvani şi glumeţi, dar oamenii de ştiinţă au găsit în urma unui experiment că simţul umorului se dezvoltă devreme la copii.

Potrivit cercetărilor, aceeaşi parte a creierului care corespunde cu simţul umorului la adulţi este activă şi la copiii mici de numai şase ani. De la această vârstă, simţul umorului devine mai complex odată cu trecerea anilor.

„Descoperirea noastră indică faptul că reţeaua de neuroni care declanşează stimulii de umor la adulţi este activă încă din jurul vârstei de şase ani“, a spus omul de ştiinţă Allan Reiss, de la Universitatea Stanford (SUA).

„Umorul este o componentă foarte importantă a sănătăţii emoţionale, care contribuie la menţinerea relaţiilor, la dezvoltarea funcţiei mentale şi, cel mai probabil, la menţinerea sănătăţii generale“, a mai adăugat Reiss.

„În urma experimentului, considerăm că un simţ al umorului bine dezvoltat dar echilibrat îi poate ajuta pe copii să negocieze depăşirea perioadelor dificile din timpul pre-adolescenţei şi adolescenţei“, a încheiat Allan Reiss.