Probioticele te scapă de alergiile de sezon

2 jpg jpeg

Astfel, polenul eliberat de plante este responsabil pentru declanşarea alergiilor la una din cinci persoane.

Totuşi, persoanele care suferă de alergii în timpul primăverii sunt sensibile la polenul eliberat de copaci, în timp ce persoanele care suferă de alergii vara reacţionează la polenul din iarbă.

Strănutul, mâncărimea sau lăcrimatul ochilor, tusea, senzaţia de nas înfundat sau secreţiile nazale sunt simptome tipice alergiilor, care se tratează, de obicei, cu medicamente specifice.

Cu toate acestea, un nou studiu sugerează că bacteriile ,,prietenoase'' sau probioticele din iaurt ar putea atenua simptomele alergiilor şi îmbunătăţi viaţa oamenilor atunci când se află în mediul exterior.

Cercetătorii consideră că probioticele pot modifica echilibrul bacteriilor din stomacul nostru care, la rândul lor, pot influenţa celulele T, un tip special de globule albe din sânge implicate în modul în care reacţionează sistemul imunitar.

Deşi rolul probioticelor în răspunsul imunitar este prea puţin înţeles, studiul actual sugerează că acestea au potenţialul de a diminua severitatea alergiilor, a simptomelor specifice, precum şi calitatea vieţii celor suferinzi.