Lipsa de somn îţi afectează memoria

2 jpg jpeg

Cercetătorii americani de la Universitatea Michigan (SUA) au studiat memoria şi somnul a 250 de persoane şi au descoperit că cel puţin opt ore de somn ajută la îmbunătăţirea memoriei.

„Noi credem ca am investigat o parte a memoriei, distinctă de sistemul central de memorie“, a declarat Kimberly Fenn, cercetător cu competenţă în psihologie.

„Există dovezi substanţiale că în timpul somnului creierul procesează informaţii fără ca noi să putem conştientiza sau să putem contribui la îmbunătăţirea memoriei la trezire“, a mai adăugat Fenn.

Această formă de memorie este supranumită memorie în lucru şi are o influenţă majoră în ceea ce priveşte diferenţele individuale şi modul de procesare a informaţiilor.

Este un indicator legat de cât de uşor poate rezolva o persoană anumite probleme, cât de rapid poate învăţa cuvinte noi, cum ia decizii şi cât de mult înţelege din prima lecturare a unui paragraf dintr-un articol.

„Sistemul nostru de memorare este activ în timp ce dormim. Iar amintirile pot fi consolidate în timpul somnului“, susţine şi John Rudoy de la Universitatea Northwestern (SUA).