Anunţ important pentru băutorii de cafea

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Carolina de Sud, Columbia (SUA), au descoperit că persoanele care beau mai mult de 28 de ceşti de cafea pe săptămână, adică peste 4 cafele pe zi, riscă să nu atingă vârsta de 55 de ani.

Efectul cofeinei s-a manifestat atât asupra bărbaţilor cât şi a femeilor care beau cafea în exces.

Din cercetarea experţilor americani a reieşit că iubitorii de cafea, care beau peste 4 cafele pe zi, sunt cu 56% mai expuşi riscului de a muri până la împlinirea tuturor vârsta de 55 de ani.

La femeile care sunt consumatoare înrăite de cafea s-a constatat un risc de două ori mai mare de a deceda timpuriu, comparativ cu riscul înregistrat la femeile care nu exagerează cu cafeaua.

În cadrul studiului au fost monitorizate aproximativ 43.727 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 de ani şi 87 de ani. Cercetarea a debutat în anul 1971 şi s-a încheiat în anul 2002.

„Din studiul nostru, am observat că nu ne expunem unui risc major de deces timpuriu dacă bem până la trei ceşti de cafea pe zi“, a spus Xuemei Sui, unul dintre autorii cercetării. „Pericolul apare dacă ajungem la patru ceşti de cafea băute zilnic“, a mai adăugat omul de ştiinţă.