Aceasta bautura este consumata in special de adolescenti cu mentiunea ca ofera energie nebanuita si ca alunga somnul. Din pacate, efectele sale sunt devastatoare.

Bineinteles, este vorba despre energizant, bautura ce contine ingrediente care nu sunt tocmai mai sigure pentru sanatatea umana. Iata cat rau iti fac unele din ingredientele sale.

1. Zaharoza si glucoza - Energizantul contine zaharuri simple. O singura doza include 54 de grame de zahar, echivalentul a 14 lingurite. Acestea sunt metabolizate rapid in corp si produc un plus de energie urmat de un deficit de energie.  

2. Taurina - Este un aminoacid care, consumat in cantitati mari, poate duce la disfunctii ale ficatului. In plus, creste toxicitatea anumitor poluanti industriali.

3. Vitamina B6 - Excesul poate duce la afectarea nervilor si la degenerarea lor. Un energizant contine 250% din doza zilnica recomandata.

4. Arome - Energizantul contine chimicale si parfumuri care sunt considerate neurotixne, alergeni si carcinigeni. 

5. Caramel - A fost asociat cu toxicitatea sangelui la sobolani si cu deteriorarea genelor. Poate duce la marirea intestinelor si rinichilor.