Cum avem mai mult timp să ne ocupăm de casă, îţi propunem câteva idei de folosire a foliei alimentare. De obicei, ne ajută la ambalat alimente, însă acest produs poate fi util şi în alte situaţii.

Când ven vorba despre mâncare, să ştii că poţi avea banane proaspete şi după 1 săptămână, dacă le înfăşori în folie alimentară. Acelaşi lucru îl poţi face şi în cazul salatei verzi. O acoperi cu o bucată de prosop de hârtie umezit şi apoi o înfoliezi. Procedând astfel, poţi mări durata de viaţă a florilor dintr-un buchet. Trebuie doar să înveleşti în propop de hârtie umezit capetele florilor şi apoi să le acoperi cu folie.

Creşti eficienţa unor tratamente

Cu folie alimentară poţi mări efectul pozitiv al unguentelor antiinflamatoare. Aplică unguent pe zona cu durere şi acoperă cu folie alimentară. Aceasta va creşte efectul de încălzire al unguentelor şi diminuează disconfortul. Psoriazisul poate fi „îmblânzit“ în aceeaşi manieră. După ce aplici pe piele cremă specială pe bază de cortizon, acoperă zona cu folie, ca să îi măreşti efectul eficienţa.

Ca să îndepărtezi mai uşor un colţ de unghie încarnat, aplică pe timpul nopţii o cantitate de cremă emolientă pe locul afectat. Înfoliază zona sau degetul cu probleme şi aplică peste o bandă adezivă transparentă, să fixezi folia. Cu acest truc înmoi cuticulele şi îndepărtezi fără durere colţul de unghie.

Ţii praful la distanţă

Eviţi acumularea de impurităţi şi praf pe frigider, dacă acoperi partea de sus cu folie alimentară. Astfel, data viitoare când faci curat, vei termina treaba mai repede. Când pleci de acasă pentru mai multe zile, înfoliază tastura şi telecomanda, ca să eviţi acumularea de praf.

Poţi desfunda toaleta

Când ai probleme şi pompa de desfundat nu dă rezultate, încearcă următoarea tehnică. Acoperă cu folie vasul de toaletă (mai multe straturi) şi întinde bine, să se creeze un efect de vacuum, apoi trage apa. Folia se umflă, produce presiune şi, dacă împingi în jos, aerul şi apa vor debloca conducta.