Somon si sparanghel. Combinatia perfecta pentru silueta
Daca vrei sa slabesti mai repede si mai usor, include aceasta combinatie alimentara in dieta zilnica.
Somonul contine acizi grasi omega-3, benefici pentru organism, in tmp ce sparanghelul contine protene si fibre care te ajuta sa scapi de apa in exces in organism.
Pentru a te bucura de proprietatile celor doua alimente, iti recomandam sa le prepari la abur sau la cuptor.
Consumul de sparanghel este ideal pentru a elimina toxinele, insa este foarte importanta forma de pregatire, pentru a va putea bucura de beneficiile lui:
Gatit in apa: pur şi simplu se spala bine şi se leaga sparanghelul vertical cu ajutorul unui fir. Se pune apa la fiert intr-o oala inalta si se adauga sparanghelul, capul legumei trebuie sa fie in afara apei. Lasati sa fiarba timp de 10 minute daca sparanghelul este mai subtiire, si 15 minute daca este mai gros.
Aburit: aceasta metoda este asemanatoare cu cea in care se fierbe sparanghelul. Cert este ca aburit sau fiert, acesta isi pastreaza aroma sa naturala.
Gatit pe gratar: ungeti cu un pic de ulei de masline gratarul, se pune sparanghelul si se lasa sa se coaca, dar evitati sa il ardeti.