Medicamentele care-ţi afectează viaţa sexuală

15 mai 2017   Tulburări sexuale

Sigur nu te-ai gândit până acum la acest aspect, însă tratamentul medicamentos poate fi responsabil pentru anumite disfuncţii sexuale.

Dacă urmezi un tratament medicamentos şi observi că este afectată activitatea sexuală cel mai indicat ar fi să vorbeşti cu doctorul care ţi-a prescris tratamentul pentru a putea să îţi recomande altceva. Nu opri niciodată un tratament fără să ai avizul medicului. Iată care sunt tratamentele care pot afecta viaţa de cuplu:

Tratamentul pentru colesterol

Adesea pentru a combate această probleme medicii recomandă tratamente medicamentoase pe bază de statine şi fibraţi. Din păcate aceste substanţe afectează producţia de hormoni sexuali, pot favoriza slăbirea muşchilor care la rândul său pot să accentueze starea de oboseală şi durerile la nivelul încheieturilor. Studiile pentru această problemă au scos în evidenţă faptul că aceste medicamente pot cauza disfunţii sexuale la ambele sexe, scăzând atât colesterolul cât şi libidoul.

Alte opţiuni pentru a preveni aceste probleme se pare că ar fi administrarea de acid folic, vitamina B12 şi B6.

Află care sunt soluţiile pentru disfuncţiile erectile AICI

Tensiunea arterială afectează viaţa sexuală

Medicamentele pentru a reduce tensiunea arterială au în principiu sarcina de a reduce tensiunea existentă în vasele de sânge, pentru ca astfel inima să nu se mai forţeze pentru a pompa sângele.

Practic în felul acesta se produc şi aceste disfuncţii deoarece pentru a obţine un orgasm ai nevoie de o bună irigare a vaselor de sânge. Bărbaţii par a fi cel mai afectaţi deoarece circulaţia scăzută a sângelui reduce dorinţa sexuală afecttând în egală măsură erecţia şi ejacularea.

La femei probleme survenite sunt cele precum uscarea vaginului, lipsa apetitului sexual şi a orgasmului.

Astfel că odată administrate aceste medicamente este posibil ca în urma consecinţelor administrării lor se poate instala cu uşurinţă depresia.

Antidepresivele şi anticonvulsivele

Primele menţionate se folosesc pentru a trata depresia şi anxietatea, dereglările alimentare sau crampele severe. Însă din păcate au un efect negativ şi asupra vieţii sexuale. Blochează chimicalele din creier care transmit semnale către celulele nervoase, afectează sever libidoul şi favorizează instalarea disfuncţiilor erectile la ambele sexe.

În cazul în care suferi de epilepsie, migrene, dureri cronice şi ţi-au fost prescrise anticonvulsive, acestea pot fi responsabile de dificultăţile ce apar în obţinerea orgasmului.

Cel mai bine ar fi ca înainte de administrarea oricărui tratament medicamentos să te informezi asupra efectelor secundare pe care acestea pot să le favorizeze pentru a evita astfel problemele ulterioare.

Mai multe