Ce ar trebui să ştii despre orgasm
Îţi alină durerile
Dacă te chinuie durerile de cap, nu alerga la dulapul cu medicamente! Provoacă-ţi mai bine partenerul să faceţi dragoste. În acest fel, dar mai ales în timpul orgasmului, la nivelul creierului se vor elibera substanţe precum oxitocina.
Despre ea se ştie că dă o stare de bine şi relaxează, reducând intensitatea durerii.
1 din 3 femei ating cu greu orgasmul sau deloc
Întâmpini dificultăţi în a ajunge la orgasm? Se pare că una din trei femei are această problemă, dar unele dintre ele sunt ajutate de terapiile cu testosteron recomandate de un medic ginecolog.
Consultul medical este necesar, mai ales că disfuncţia sexuală feminină poate fi asociată cu diabetul, o boală a tiroidei sau depresie.
Se îmbunătăţeşte odată cu trecerea anilor
Viaţa sexuală este îmbunătăţită pe măsură ce avansezi în vârstă. Calitatea relaţiilor intime creşte şi se înregistrează o frecvenţă mai mare a orgasmelor la femeile cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani.
Explicaţia ar putea fi aceea că, odată cu înaintarea în vârstă, femeile devin mai experimentate, ajung să se cunoască mai bine, capătă încredere în ele însele.
Stima de sine scăzută afectează calitatea actului sexual
Nu doar sănătatea aparatului reproducător influenţează relaţiile intime, ci şi starea de spirit.
Dacă ai dureri, usturimi sau alte simptome ale unor afecţiuni genitale, dar şi dacă nu eşti sigură pe tine, nu ştii ce-ţi face plăcere şi ce rişti să pierzi dorinţa de a face dragoste, cu atât mai mult cresc şansele de a nu atinge orgasmul.