VIDEO: Ce nu ştiai despre sărut
Este cunoscut faptul că sărutul este doar unul dintre primii paşi ai unui act sexual. Un simplu sărut poate declanşa la nivel cerebral reacţii intense, reducând în unele cazuri senzaţia de durere şi chiar stările de nervozitate. În timpul sărutului se eliberează tensiunea acumulată şi se reduce şi nivelul de cortizol, cunoscut sub denumirea de hormon al stresului.
Sărutul, prim pas pentru consolidarea relaţiei
Tu obişnuieşti să îţi săruţi partenerul când pleci sau când revii acasă? Chiar şi sărutul ,,pe fugă” este un element important când vine vorba de consolidarea relaţiei voastre. Legătura dintre parteneri devine una mult mai strânsă.
Creşte ritmul cardiac
Deoarece buzele sunt zone mult mai sensibile decât buricele degetelor, senzaţia resimţită în timpul sărutului poate face ca ritmul cardiac să ,,accelereze”. Acesta poată să ajungă în timpul unui sărut pasional de la 50-60 de bătăi pe minut, chiar şi la peste 100 de bătăi pe minut.
Sărutul calmează spiritele
Specialiştii suţin că în momentul imediat de după sărut, pragul toleranţei unei persoane este mult mai ridicat. Discuţia purtată cu partenerul devine mult mai paşnică, chiar dacă iniţial starea ta nu una calmă. Iar discuţiile următoare se pot schimba doar printr-un simplu sărut.
Fără riduri!
Ştiai că prin sărut sunt ,,puşi în funcţiune” cel puţin 30 de muşchi faciali? Mai ales că este şi o formă de exprimare a afectivităţii, poţi apela frecvent la simplul sărut pentru a evita apariţia ridurilor. Şi când vine vorba de preludiul actului sexual, sărutul joacă un rol important. Sărutul pasional duce la creşterea apetitului sexual.
Şi alte lucruri mai puţin cunoscute despre sărut:
- un sărut rapid arde 5 calorii, în timp ce unul de un minut poate duce la arderea a aproximativ 30 de calorii; - în jurul vârstei de 15 ani, aproape fiecare adolescent deja a experimentat sărutul; - în timpul sărutului, partenerii fac schimb de salivă, ceea ce poate duce la producerea de anticorpi.