Motivul pentru care alăptarea scade libidoul

2 mai 2017   Sex & Dragoste

Lipsa apetitului sexual este de multe ori motiv de dispută între parteneri mai ales după ce vine pe lume un copil.

Deşi este ştiut faptul că libidoul nu este niciodată constant, mai ales în cazul femeilor, dorinţele sexuale alternează în funcţie de perioadele pe care le traversează, de sarcină, menstruaţie.

Alăptarea, amortizorul vieţii sexuale

Trebuie bine punctat faptul că există o legătură emoţională între alăptare şi libidou. În această perioadă proaspetele mămici au nevoie de tot sprijinul partenerului pentru că sunt invadate de foarte multe schimbări care se produc în mod natural atât la nivel mintal cât şi hormonal.

În general cam 1 din 4 cupluri recunosc că după naştere libidoul scade considerabil.

Lucru care din punct de vedere psihologic este normal mai ales că acum orice semn al celui mic reprezintă o panică până când se obişnuiesc cu reacţiile.

Află care sunt beneficiile alăptării asupra copilului AICI

Schimbările fizice un factor dur

În momentul în care organismul unei femei este supus schimbărilor mai ales în plan fizic şi atracţia sexuală are de suferit. În primul rând atunci când ai început să alăptezi sânii încep să se lase, iar acest aspect favorizează scăderea apetitului sexual. Cantitatea de lapte care apare imediat după naştere lasă urme pe sânii proaspetelor mămici, apar posibilele vergeturi, dar şi sensibilitatea la nivelul mameloanelor, aspect care poate influenţa considerabil calitatea actului sexual.

În această perioadă sânii nu mai sunt consideraţi ca fiind un organ sexual, tocmai din această cauza este posibil să observi o uşoară repulsie în momentul în care îi atungi. Mai mult de atât, există toate şansele ca în timpul partidei să se scurgă lapte din sâni mai ales în momentul orgasmului. Aspect deloc plăcut de către niciunul dintre parteneri. După naştere se recomandă un repaos de 6 luni pentru a-i permite organismului să se odihnească.

Schimbările psihologice distrug libidoul

Momentul alăptării este un amalgan de sentimente pentru proaspăta mămică. Trebuie să aibă grijă de corpul său să îşi revină la formele iniţiale, este stresată pentru că trebuie să aibă grijă de cel mic şi mai ales dacă este şi primul copil, intervine procesul de alăptare care adesea este dureros sau obositor, plus că poate să apară şi depresia post partuum.

În aceste momente sânii sunt puntea de legătură dintre mamă şi copil, astfel că poate apărea confuzia la nivel mintal privind cum un simbol considerat caracteristic feminităţii şi sexualităţii acum este transformat. Atenţia este îndreptată spre copil, făcând abstracţie de ce este în jur.

Din păcate în această conjunctură bărbatul nu prea are foarte mult spaţiu, aceasta este o etapă primordială pentru mămică şi copil. Acum este riscul cel mai mare de rupere a relaţiei de cuplu.

Alăptarea vine la pachet cu activitatea hormonală

Alăptarea are efecte secundare despre care se vorbeşte mai puţin, acum se realizează subţierea pereţilor vaginali, se diminuează lubrifierea vaginală favorizând astfel actul sexual neplăcut şi jenant.

Acum se declanşează şi secreţia prolactinei, hormonul responsabil de producţia de lapte şi de ataşarea mamei de bebe , dar şi

, hormonul care favorizează dragostea de copil.

Există totuşi şi cazuri fericite în care schimbările hormonale sunt total opuse celor expuse mai sus, iar activitatea sexuală nu are foarte mult de suferit, dar aceste cazuri sunt în proporţie de 1%.

Mai multe