Ce factori te predispun la... divorţ
Educaţia
În urma unui studiu realizat la Universitatea Naţională din Australia a reieşit că acele cupluri în care bărbaţii nu au terminat liceul sunt de zece ori mai predispuse unui divorţ.
Diferenţa de educaţie pare să stea la baza tuturor neînţelegerilor apărute între soţi. Mai mult, femeile care au terminat o facultate nu mai acceptă constrângerile unei familii tradiţionale şi sunt independente financiar de parteneri, prin urmare au şi mai mult curaj să facă pasul spre o despărţire.
Prima iubire
Intensitatea pasiunii cu care ai trăit prima iubire îţi poate pune beţe în roate atunci când îţi doreşti o relaţie de lungă durată. Este rezultatul unui studiu britanic care explică faptul că euforia primei iubiri te face să-ţi impui standarde prea înalte. De aici până la dezamăgire şi plictiseală în doi este doar un pas.
În schimb, persoanele care au gândit pragmatic şi au realizat că într-un cuplu au nevoie de alte calităţi ale partenerului decât pasiunea, au avut parte de relaţii de lungă durată.
Te-ar mai putea interesa: 6 întrebări înainte de divorţ
Coabitarea înaintea cununiei
Cuplurile care au decis să se mute împreună în perioada logodnei au un risc mai mare de a divorţa decât cele care au ales să amâne asta până după căsătorie. De asemenea, acestea sunt şi mai nesatisfăcute de căsnicia lor.
Cauza pare a fi lipsa unei dorinţe reale din partea celor care se mută în grabă de a se angaja într-o relaţie cu acte. Ei fac pasul căsătoriei doar pentru că deja locuiesc împreună.
Atenţie!
Copiii pot amplifica neînţelegerile
Mult timp s-a crezut că venirea pe lume a unui bebeluş poate readuce fericirea în cuplu, apoi, în anii ’70, cercetătorii au descoperit că, de fapt, echilibrul unei relaţii este pierdut odată cu apariţia unui copil. Doi psihologi americani au emis o altă ipoteză: atâta timp cât copilul este dorit de ambii parteneri şi-şi împart între ei sarcinile, după naşterea bebeluşului, îşi vor redresa relaţia de cuplu, în caz contrar se poate ajunge chiar şi la un divorţ.