5 întrebări şi răspunsuri despre contraceptive

31 octombrie 2014   Contracepție

Pilula te face să iei în greutate?

Acest lucru are legătură cu stilul de viaţă al femeilor care iau contraceptive şi cu alimentaţia acestora. Un studiu al cercetătorilor americani din 2011 nu a găsit nicio legătură evidentă între îngrăşat şi pilulele contraceptive. Aceştia au comparat rezultatele a 49 de studii făcute pe acest subiect.

E posibil, totuşi, ca anumite contraceptive să ducă la creşterea poftei de mâncare, de aceea, atunci când o femeie se hotărăşte să adopte această metodă contraceptivă să hotărască acest lucru doar în urma unor investigaţii medicale şi a unei consultaţii la ginecolog.

Citeşte şi:

- Contracepţia de urgenţă, de la A la Z

- Contracepţia la 20, 30 şi 40 de ani

- O nouă sursă de informare despre contracepţia de urgenţă

Dacă iei anticoncepţionale mult timp rămâi însărcinată mai greu?

Pilulele nu influenţează fertilitatea femeilor, ceea ce înseamnă că poţi rămâne însărcinată după un timp după ce ai încetat să mai iei pastila, spun medicii ginecologi.

Astfel, poţi rămâne însăcinată după 2-3 săptămâni, în timp ce alte femei în câteva luni. Depinde foarte mult de organismul fiecărei persoane.

Pilulele protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală?

Anticoncepţionalele nu oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Prezervativul este singura metodă contraceptivă care oferă această protecţie.

Au femeile nevoie de pauză în administrarea contraceptivelor?

Potrivit medicilor ginecologi, singurul moment în care o femeie poate să ia pauză de la anticoncepţionale este când se hotărăşte să devină mamă.

Acestea pot fi utilizate pe o perioadă îndelungată de timp, însă este bine ca femeia să meargă periodic la ginecolog pentru a verifica nu numai starea de sănătate, ci şi dacă este nevoie ca metoda contraceptivă să fie înlocuită.

Dacă uită să ia o pilulă femeia poate rămâne gravidă?

O femeie poate să rămână însărcinată dacă a uitat o zi sau două să ia pilula contraceptivă. De aceea, ea trebuie să recurgă la o metodă de protecţie de rezervă, astfel încât să se protejeze de o sarcină nedorită.

Mai multe