Vrei un păr ca în reclame? Tratamentul cu keratină poate ajuta
Vopsitul sau folosirea excesivă a aparatelor de coafat pe bază de căldură deteriorează în timp firul de păr. Pe lângă această problemă, părul îşi pierde din elasticitate, se subţiază sau devine fragil. În aceste cazuri, tratamentul cu keratină poate fi o soluţie excelentă pentru regenerarea podoabei capilare!
Keratina este o proteină şi componentă majoră în piele, unghii şi păr. Ea poate fi găsită şi în organele sau în glandele interne, însă 88% în păr. Protejează stratul exterior al părului şi reprezintă o proteină de bază în structura internă a firului. Keratina naturală ajută părul să fie rezistent, sănătos şi strălucitor, însă ea se poate distruge treptat atunci când părul este deteriorat de diverşi factori, precum: razele soarelui, folosirea zilnică a plăcii sau a ondulatorului, coafatul la o temperatură ridicată, vântul uscat, umiditatea etc. Tratamentul cu keratină poate face părul strălucitor, rezistent şi uşor de coafat. Efectele tratamentului variază în funcţie de cât de sănătos este părul şi care este grosimea naturală a firelor.
În ce constă
Această metodă nu presupune nicio pregătire anterioară vizitei la salon. În general, stilistul spală părul de două ori, clăteşte şi îl usucă, aplică apoi tratamentul cu keratină, în cantitatea potrivită lungimii părului, însă fără a atinge rădăcina. Lasă produsul să acţioneze aproximativ 40 de minute, iar apoi usucă părul cu ajutorul uscătorului. Procedura durează în jur de 2-3 ore, iar efectul tratamentului poate dura între 2 şi 6 luni.
INFO: După aplicarea tratamentului, timp de 72 de ore, nu se spală părul şi se ţine departe de umiditate.
Reţetă de mască reparatoare
Serurile, şampoanele şi balsamurile cu keratină nu au acelaşi efect ca tratamentul aplicat într-un salon, însă pot ajuta în procesul de reparare şi hrănire al părului. Dacă nu ai timp să ajungi într-un salon de înfrumuseţare, poţi aplica o mască, făcută în casă. Ai nevoie de: 5 picături de keratină vegetală, 1 lingură ulei de cocos, 5 picături de vitamina E, 5 picături de colagen vegetal şi 1 jumătate de avocado bine copt. Amestecă ingredientele, spală bine părul şi masează scalpul uşor. Clăteşte, iar cu ajutorul unui pieptene descurcă părul, apoi aplică masca şi las-o să acţioneze 30 de minute. După acest timp, clăteşte părul şi usucă-l.
Compus dispnobil şi ca supliment
La aproape orice magazin cu produse naturiste sunt numeroase suplimente cu keratină, sub formă de pulbere şi capsule. Suplimentele cu keratină trebuiesc administrate cu măsură şi la indicaţiile medicului. Suprautilizarea poate provoca acumularea de prea multe proteine în corp.
Bine de ştiut!
• După aplicarea tratamentului, părul nu trebuie să ia contact cu apa între 3 şi 4 zile. În perioada de aşteptare, lasă-ţi părul liber şi nu folosi elastice sau bentiţe;
• Dacă îţi place să înoţi, nu uita să porţi cască pentru protecţia părului! Apa cu clor şi apa sărată pot diminua durata de viaţă a tratamentului cu keratină;
• Evită şampoanele care conţin suflaţi, parabeni, coloranţi sintetici şi sodiu;
• În cazul în care doreşti să îţi vopseşti părul, o poţi face cu 2 săptămâni înainte de aplicarea tratamentului sau cu 2 săptămâni după.
Există contraindicaţii?
Tratamentul cu keratină poate cauza posibile reacţii alergice sau iritaţii, în cazul persoanelor alergice deja la diverse substanţe (cum ar fi formaldehida) sau în cazul celor cu un scalp sensibil. De asemenea, mirosul puternic al produsului poate fi deranjant pentru unele persoanele, de aceea acest tratament nu le este recomandat femeilor însărcinate, celor care alăptează şi persoanelor cu probleme respiratorii.