Trucuri pentru a îngriji părul deteriorat

22 februarie 2022   Stil de viață

Pielea şi părul au de suferit din cauza temperaturilor scăzute şi a vântului, la care se adaugă şi purtatul căciulilor din fibre sintetice, neprietenoase cu părul. Îi redai strălucirea cu ajutorul unor remedii şi măşti naturale cu efect regenerant Este indicat să faci şi schimbări în rutina de îngrijire a părului.

Vârfurile despicate şi firele de păr terne, care se electrizează, au nevoie de tratamente binefăcătoare. Evită să îţi coafezi părul folosind ustensilele pe bază de tratare termică; cu atât mai mult dacă nu ai aplicat înainte o mască ori un ser, care oferă protecţie la acţiunea dăunătoare a aerului fierbinte. După ce tunzi vârfurile, pentru a accelera procesul de revitalizare a podoabei capilare, urmează câteva reguli de îngrijire, utile şi pentru părul sănătos, cu strălucire naturală. 

Nu îl spăla prea des! 

Un păr curat este un păr frumos. Cu toate acestea, dermatologii şi specialiştii în îngrijirea părului nu recomandă igiena capilară zilnică. Dacă te speli pe cap în fiecare zi, rişti ca părul tău să devină fragil, iar firele să se despice mai repede. Se recomandă curăţarea părului cu şampon, balsam şi aplicarea unei măşti nutritive, de cel mult 1 – 2 ori pe săptămână. Totodată, este important să îţi protejezi părul de factorii dăunători ai mediului, vântul, poluarea sau razele puternice ale soareului, optând pentru serumuri speciale, din ingrediente naturale, cum sunt uleiurile de argan sau de avocado. 

Foloseşte o perie potrivită  

Nu este suficient să achiziţionezi o perie. Acest obiect trebuie ales în funcţie de tipul de păr, care poate fi fragil, bogat, cu fir gros. Dacă părul tău este foarte des, iar tu ai optat pentru un produs cu perii subţiri sau prea apropiaţi, este posibil să pierzi multe fire de păr la periaj, iar vârfurile să se despice. Mai mult decât atât, este important să te pieptăni de la rădăcini spre vârfuri. Îţi va fi mult mai uşor să-ţi descurci părul şi nu va mai exista riscul să-l rupi. 

Cum îl usuci

Poate nu ai mereu timp la dispoziţie să îţi usuci părul în mod natural, aşa că foloseşti uscătorul, dar tratamentele termice afectează aspectul firelor de păr. Utilizează-le mai rar, dacă vrei să scapi de neajunsul vârfurilor despicate. Este mai bine să-ţi înfăşori părul într-un prosop şi să presezi uşor, astfel încât prosopul să absoarbă apa din păr. 

Dacă eşti nevoit să foloseşti foehnulîncearcă să nu ţii uscătorul foarte aproape de vârfuri. Ca să se aranjeze frumos, periază-ţi părul pe toată lungimea, în timp ce ţii uscătorul la o distanţă de 10 – 15 centimetri şi încearcă să faci mişcări circulare. 

Aşa îl îndrepţi şi ondulezi corect! 

Preferi părul drept? Piaptănă-l bine înainte să utilizezi placa de întins. În acest fel te asiguri că firele sunt îndreptate în aceeaşi direcţie. Dacă părul este încurcat, rişti să îl rupi în timpul tratamentului termic. De preferat ca, o perioadă, să renunţi la acest obicei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru ondulare. Dacă ai părul drept, dar vrei să-l ondulezi cu prilejul unei ocazii, este bine să porneşti de la rădăcini spre vârfuri şi să insişti doar în partea superioară a firelor. Când începi cu vârfurile, acestea devin fragile şi se despică.  

Reţete de măşti reparatoare 

Îngrijirea părului înseamnă şi aplicarea unor amestecuri nutritive, cu efect de regenerare, cum este amestecul din mai multe uleiuri, benefic în combaterea vârfurilor tocite. Ai nevoie de 3 tipuri de uleiuri extrem de hrănitoare: ulei de muştar, ulei de ricin şi ulei de măsline. Din fiecare pui câte 1 lingură şi amesteci. Foloseşti compoziţia sub formă de mască, pe care o laşi să acţioneze pe păr, nu înainte de a masa bine scalpul şi podoaba capilară. La final, clăteşti părul. Aplică această mască 1 dată pe săptămână, în cură de 3 luni şi vei vedea cât de mult se schimbă în bine aspectul părului. 

O altă combinaţie care face minuni este pasta de avocado şi ou. Avocadoul este folosit nu doar în alimentaţie, ci şi în ritualurile de îngrijire. Amestecă o jumătate de avocado pasat cu un ou şi aplică această pastă pe păr, nu pe scalp. Las-o să acţioneze 20-30 de minute şi apoi clăteşte-te bine cu apă caldă. 

INFO

După baie, foloseşte o perie cu zimţi mari, ca să nu mai rupi firele de păr, iar înainte de periaj, aplică pe lungime puţin ulei pentru descurcarea firelor. 

Mai multe