VIDEO Migdalele, „aurul“ din cămară

11 februarie 2014   Nutriție

Uleiul de migdale, aliat părului sănătos

Migdalele sunt o sursă importantă şi de vitamina D şi magneziu, motiv pentru care sunt folosite într-o varietate largă de cosmetice. Deficitul de magneziu din organism se numără printre factorii care favorizează căderea părului. Uleiul de migdale aplicat o dată pe săptămână pe păr poate ajuta la hidratarea scalpului, la îmbunătăţirea calităţii firului de păr şi la împiedicarea căderii părului.

Lapte de migdale, pentru un plus de hidratare

Tenul tău va beneficia de o adevărată hidratare şi împrospătare datorită bogăţiei de vitamina E din migdale. Vitamina este un antioxidant puternic, care ajută la prevenirea distrugerii celulelor. Poţi alege pentru îngrijirea pielii laptele de migdale. Este bogat în proteine şi vitamine şi ajută la hidratarea şi împrospătarea ei.

Citeşte şi:

Migdalele ajută la prevenirea diabetului

Migdalele, bune pentru digestie

Migdalele previn anemiile

Alte beneficii ale migdalelor

Migdalele sunt o bogată sursă de vitamina B şi minerale şi poate îmbunătăţi capacitatea de memorie. Acest lucru se întâmplă datorită îmbunătăţirii comunicării dintre celulele creierului.

Grăsimile din compoziţia migdalelor încetinesc absorbţia alcoolului în sânge şi sunt astfel un bun remediu împotriva mahmurelii.

Migdalele conţin fitosterol şi acizii graşi nesaturaţi care ajută şi la reducerea colesterolului. Ele sunt o sursă bună de proteine şi fibre, de aceea poţi apela cu încredere la ele când ai apetitul destul de mare.

Cea mai bună sursă de vitamine, fibre şi nutrienţi sunt migdalele crude. În schimb, cele hidratate au o cantitate mai mică substanţe benefice. Cu toate acestea, cele hidratate sunt un aliat de încredere în problemele digestive.

Mai multe