VIDEO: 5 alimente pentru dinţi sănătoşi

30 iunie 2014   Nutriție

1. Brânza întăreşte smalţul dinţilor

Deşi există numeroase alimente bogate în calciu, nu toate au un efect benefic asupra danturii. Recomandate sunt alimentele care au un conţinut redus de carbohidraţi, dar sunt bogate în calciu şi fosfor. Unul dintre aceste alimente este brânza care, pe lângă faptul că întăreşte smalţul dinţilor, ajută la echilibrarea pH-ului din gură, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor care pot ataca dinţii.

2. Ceapa omoară bacteriile

Cu toate că lasă un gust pregnant în gură, ceapa are un rol important în protejarea danturii. Datorită substanţelor sulfuroase pe care le conţine, ceapa omoară bacteriile care pot ducea la apariţia afecţiunilor stomatologice.

3. Kiwi previne apariţia paradontozei

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, acest fruct previne apariţia paradontozei. Studiile arată că deficitul de vitamina C duce la ruperea lanţurilor de colagen din gingii, făcându-le moi şi vulnerabile la bacteriile care pot duce la dezvoltarea paradontozei.

4. Ţelina curăţă spaţiile dintre dinţi

Atunci când mestecăm ţelină, este produsă o cantitate mare de salivă care neutralizează bacteriile cauzatoare de carii. În plus, bucăţile de ţelină sunt un abraziv natural care masează gingiile şi curăţă spaţiile interdentare.

5. Pătrunjelul împrospătează respiraţia

În cazul în care suferi de halitoză (respiraţie urât mirositoare), pătrunjelul, cât şi frunzele de mentă reduc simptomele acestei afecţiuni. Aşadar, mestecă câteva frunze de pătrunjel sau mentă după masă, deoarece substanţele volatile asigură o respiraţie proaspătă.

Mai multe