Vegetarienii trăiesc mai mult?

14 august 2014   Nutriție

Ţine sub control tensiunea arterială Un studiu publicat în revista Jama International Medicine arată ca adoptarea dietei vegetariene este asociată cu scăderea tensiunii arteriale, comparativ cu dieta omnivoră. Efecte similare se obţin si în urma modificării stilului de viaţă, reducerea cantităţii de sare din alimentaţie sau a greutăţii corporale, fiind actiuni benefice pentru cei cu hipertensiune. În aceeaşi revistă a fost publicat un studiu care demonstrează că vegetarienii au o viaţă mai lungă. Subiecţii studiului au fost membrii unei biserci adventiste, printre care se aflau vegetarieni şi care au fost comparaţi cu consumatorii de carne. În urma studiului s-au înregistrat cu 12 % mai puţine decese, în rândul vegetarienilor.

Citeşte şi:

Vegetarienii, mai puţin expuşi riscului de cancer

Efectele consumului frecvent de carne roşie

Dietele vegetariene contribuie la ameliorarea sănătăţii diabeticilor, este concluzia unui studiu american. Diabeticii care au o dietă lipsită de produse pe bază de carne şi lactate slăbesc, iar nivelul de zahăr din sânge scade.

Un alt motiv invocat de vegetarieni este faptul că animalelor din fermele industriale le sunt administraţi hormoni de creştere pentru a spori producţia. Aceşti hormoni ajung apoi în organismul consumatorului, pe lângă alte substanţe chimice precum acidul uric ori antibioticele.

Datorită uşurintei traiectului alimentar şi a eliminării toxinelor conţinute în produsele de origine animală, vegetarienii obosesc mai puţin, sunt capabili de efort mai susţinut, dorm mai uşor.

Mai multe