Uleiul de măsline, de nelipsit din dieta sănătoasă

28 decembrie 2011   Nutriție

Introdus în alimentaţie, uleiul de măsline ajută la controlarea nivelului de colesterol şi a celui de zahăr în sânge. Mai mult, uleiul conţine 75% grăsimi monosaturate şi compuşi activi, benefici împotriva cancerului şi a bolilor de inimă.

Pe perioada dietei, adaugă ulei de măsline pe salate, iar gustarea obişnuită o poţi înlocui cu o felie de pâine integrală pe care presari puţin ulei de măsline.

Datorită beneficiilor pe care le aduce, consumul de ulei de măsline este esenţial în efortul de a slăbi şi de a avea o sănătate de fier. După ce au efectuat mai multe cercetări, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că două linguri de ulei de măsline, luate dimineaţa pe stomacul gol, ajută la asmilarea vitaminelor şi sărurilor minerale din alimentele pe care le consumăm peste zi.

Spre deosebire de celelalte tipuri de dietă, uleiul de măsline este de nelipsit din dieta mediteraneană.

Mai multe