Uleiul de in, cea mai bogată sursă de acizi graşi

13 iunie 2012   Nutriție

Este foarte important pentru fiecare persoană să aibă un nivel echilibrat de acizi graşi, deoarece aceştia contribuie la buna funcţionare a organismului.

Protejează inima

Studiile efectuate de-a lungul timpului arată că uleiul de in contribuie la scăderea nivelului de colesterol total din sânge, diminuând cantitatea de colesterol rău.

De asemenea, consumul de ulei din seminţe de in s-a dovedit a fi benefic în reducerea riscului dezvoltării bolilor cardiovasculare într-o varietate de moduri. Spre exemplu, compuşii care se găsesc în compoziţia uleiului de reduc inflamaţiile şi riscul apariţiei aritmiei, susţinând sănătatea vaselor de sânge şi a arterelor. De asemenea, uleiul de in reduce tensiunea arterială, fiind de un real folos persoanelor care suferă de hipertensiune.

Ameliorează simptomele de ochi uscat

Mai mult, cercetările arată că un consum de 1-2 grame de seminţe de in pe zi poate ameliora simptomele de ochi uscat la persoanele cu sindrom Sjogren, o afecţiune a sistemului imun ce afectează întreg organismul.

Nu în ultimul rând, cercetătorii afirmă că uleiul de in are un rol important şi în prevenirea cancerului la sân, inhibând dezvoltarea celulelor canceroase.

Uleiul din seminţe de in este disponibil sub formă de lichid sau capsule gelationase. Întrucat sunt uşor deteriorate de căldură, lumină şi oxigen, produsele pe bază de seminţe de in trebuie păstrate la loc răcoros în recipiente ce se închid ermetic.

Atenţie! Înainte de a urma o cură cu ulei din seminţe de in se recomandă consultul unui medic de specialitate, mai ales dacă suferi de diferite afecţiuni. Seminţele de in pot încetini gradul de absorbţie a medicamentelor administrate pe cale orală sau a altor elemente nutritive, dacă sunt folosite în acelaşi timp.

Mai multe