Ţuica, în cantităţi mici, protejează inima

15 aprilie 2017   Nutriție

Potrivit unor biochimişti americani, 30 ml de ţuică sunt suficienţi pentru a te bucura de efectele terapeutice ale licorii din prune.

Acest produs a fost îndelung studiat de către cercetători din toate colţurile lumii. Chiar dacă fiecare o consideră bună la altceva un lucru au toţi în comun şi anume, părerea că românii sunt lacomi şi nu ştiu să se limiteze atunci când vine vorba de ţuica de prune.

Combate anemia şi constipaţia

Cercetătorii din Germania au fost cei care au descoperit cele 6 tipuri de substanţe care hrănesc celulele roşii în sânge. Aceste celule cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Bogată fiind în fier practic anemia se poate trata foarte uşor cu puţin „suc de prună” dar musai cu o alimentaţie corespunzătoare şi o măsură potrivită.

Pentru că are în componenţă şi vitaminele A, B,B C, D1,D2, care sunt uşor asimilabile, ţuica contribuie la reglarea funcţiilor hepatice, previne constipaţia şi este un excelent digestiv.

Cea mai bună modalitate de a te bucura de beneficiile ei este s-o consumi ca aperitiv, cu 10 minute înainte de masa de prânz, astfel va favoriza şi absorbţia tuturor nutrimenţilor pe care tu urmează să îi ingerezi.

Evită să serveşti apoi alte băuturi alcoolice la masă, sau să depăşeşti cei 30 de mililitri recomandaţi.

Află care este legătura dintre alcool şi mişcare AICI

Fluidifică sângele şi activează neuronii

În cantităţi mici, alcoolul poate fluidifica sângele şi, în felul acesta, previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, poate stimula memoria, iar consumul moderat la persoanele cu vârsta peste 50 de ani reduce semnificativ riscul de demenţă.

Medicul Licia Lacoviello de la „Naples University”, Italia, a realizat un studiu asupra dozelor de alcool consumate şi a constatat că atât berea, cât şi vinul susţine activitatea cardiacă în aceiaşi măsură cu ţuica. Vinul reduce cu 32% riscul de atac cardiovascular, pe când berea cu 22%, iar ţuica cu 30%.

Beneficiile ţuicii fierte

Pentru niciun român nu mai este o noutate că la orice semn de boală poţi să apelezi la ţuica fiartă. Şi asta din cauza faptului că are proprietăţi de tratare şi ameliorarea a anumitor boli.

Trebuie să ţii cont de faptul că vaporii calzi de alcool etilic produc o vasodilatare a capilarelor la nivelul plămânilor ceea ce permite o mai bună oxigenare a sângelui. Astfel, descongestionarea pulmonară scade cu mult riscul de pneumonie.

O altă proprietate a ţuicii este curăţarea depunerilor de colesterol de pe artere. În plus, în caz de răceală, este bine să te foloseşti de ea pentru o frecţie ca la carte. Astfel, pielea va începe să transpire şi va elimina toxinele acumulate.

Atenţie!

Nu trebuie depăşită cantitatea de 30 ml! Consumată cu moderaţie, ţuica ajută atât bila cât şi ficatul să se regenereze.

Mai multe