Trucuri pentru o siluetă de invidiat

1 august 2016   Nutriție

Alimentaţia, esenţială în lupta cu kilogramele în plus

Specialiştii în nutriţie precizează că mâncarea are cel mai important rol în lupta cu kilogramele în plus. Întrucât aceasta are un impact mult mai mare asupra greutăţii decât exerciţiile fizice, pentru a întoarce acul cântarului în direcţia dorită, trebuie ingerate mai puţine calorii decât cele consumate.

Atunci când vor să slăbească rapid, mulţi români renunţă la mâncărurile gătite şi se concentrează doar pe salate cu legume crude şi carne slabă friptă. Însă, există numeroase sortimente culinare preparate termic o perioadă mai îndelungată, dar cu aport caloric redus, numai bune pentru gurmanzii care vor să slăbească.

Scapă de toxine cu supa de roşii

Aceasta este ideală în zilele toride de vară, pentru că poate fi mâncată şi rece. În plus, cu ajutorul ei se slăbeşte rapid şi se elimină toxinele acumulate în corp, dar se asigură şi necesarul de vitamine şi minerale cu mai puţin de 100 de calorii la o porţie de 300 g.

Topeşte grăsimile mâncând spanac

Acest preparat ajută la întărirea musculaturii, scade retenţia apei în organism, redă fermitatea pielii, detoxifică organismul şi topeşte rapid ţesutul adipos, fiind un aliat de nădejde în curele de slăbire. Acesta are 26 de calorii la 100 g. Pentru cei care nu se pot acomoda cu gustul lui în stare crudă, mâncarea de spanac reprezintă o alternativă apetisantă, cu circa 40 de calorii la 100 g. Pentru un plus de gust şi un aport proteic cu conţinut redus de grăsimi, poate fi garnisit cu un ou românesc fiert în apă, care are doar 80 de calorii.

Ia un plus de proteine şi fibre din salata orientală

Vorbim despre un preparat versatil, care poate fi modificat după gustul fiecăruia. În plus, cu mai puţin de 100 de calorii la 100 g, acest preparat asigură un aport consistent atât de proteine şi lipide, cât şi de fibre şi carbohidraţi, nutrienţii necesari pentru buna funcţionare a organismului.

Alege supa de găluşte sau de legume, cu puţine calorii

Pe lângă salate şi preparatele cu legume, supele sunt aliatul perfect pentru dietă. Acestea au numeroase vitamine, dar sunt sărace în calorii, datorită modului de preparare. Printre preparatele de acest gen care au circa 100 de calorii la porţia de 300 g se numără şi supa de găluşte sau cea de legume.

Extrapont

Cei care nu pot renunţa la carne, dar vor să slăbească înainte de a ajunge la plajă, pot opta pentru ficăţei picanţi de pui înăbuşiţi, cu legume şi ardei iute.

Mai multe