Topul alimentelor cu un conţinut bogat de calciu
Alimentele fortificate cu calciu Toată lumea a auzit de alimente care sunt fortificate cu vitamina D sau calciu. Aşa că pot fi o sursă bună de calciu. Fulgii de ovăz (1 cană conţine 187 mg calciu), sucul de portocale, laptele de soia (1 cană conţine 300 mg calciu) sunt surse de calciu foarte bune, şi pot fi consumate la micul dejun cu cereale pentru doza zilnică de calciu. Să nu uităm de tofu, care conţine boabe de soia uscate şi este o alternativă foarte sănătoasă pentru cei care nu mai vor să consume carne. Se cunoaşte faptul că soia se poate modifica genetic foarte uşor, dar există încă soia sănătoasă. Jumătate de cană de tofu conţine 860 de mg de calciu. Fasolea boabe Fasolea albă este o sursă excelentă de calciu. Fie că faci ciorbă de fasole şi legume, fie că faci fasole bătută, este delicioasă, sănătoasă, iar o cană de fasole albă fiartă conţine în jur de 190 de mg de calciu. Fasolea neagră este şi ea o sursă de calciu considerabilă (2 căni de fasole neagră la conservă conţin 185 de mg de calciu). Fasolea neagră poate fi folosită şi ca blat pentru torturi dietetice fără făină şi alte ingrediente grele. Iată aici (http://clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/tort-dietetic-fara-faina) o reţetă uimitoare de tort care are ca înlocuitor pentru făină, fasolea neagră bogată în calciu. Somonul şi sardinele la conservă Sunt surse foarte bune de calciu, oasele peştilor din conservă conţin cam 400 de mg de calciu în fiecare conservă. Oasele somonului conţin foarte mult calciu, de aceea cele mai bune sunt conservele. Somonul proaspăt nu se mănâncă cu oase, iar peştele la conservă trece prin procesul de conservare, care presupune înmuierea oaselor pentru a putea fi consumate împreună cu carnea. Sardinele, care sunt foarte gustoase şi se pot adăuga la orice fel de salată conţin cam 320 de mg de calciu (7 sardine). Smochinele uscate Smochinele sunt o sursă bogată de antioxidanţi, fibre, dar şi calciu. Smochinele uscate se pot mânca aşa simple, sau se pot face diverse creme sau deserturi delicioase din ele. 8 smochine uscate conţin în jur de 110 mg de calciu. Migdalele 20 de migdale îţi asigură 75 de mg de calciu, dar conţin şi potasiu, vitamina E şi fier, deci nu vrei să ratezi mâncărurile sănătoase cu migdale. Simple, în prăjituri sau în salate, migdalele nu trebuie să lipsească din alimentaţia voastră.