Te-ai decis să renunţi la carne? Ai nevoie de aceste substanţe nutritive!

1 septembrie 2017   Nutriție

Proteine îţi iei din quinoa şi migdale

Din moment ce ai exclus carnea din alimentaţie, îţi vei obţine cele 46 g necesare zilnic din vegetale.

Pentru a ajunge la acoperirea aportului proteic optim, mănâncă într-o zi 15 g de migdale şi o porţie de tofu (50 g).

Quinoa, fasolea boabe, orezul sunt variante la fel de bune.

Citeşte şi: De ce nu trebuie să-ţi lipsească proteinele din dietă

Fier, din spanac şi ciuperci

De teama anemiei cauzate de carenţa de fier, cei mai mulţi vegetarieni au grijă să mănânci multe verdeţuri, spanac, broccoli, ciuperci.

Te-ar mai putea interesa: Semne care anunţă carenţa de vitamine

Fierul este important pentru accelerarea metabolismului, alungarea oboselii, a surmenajului.

B21 îţi procuri din lapte vegetal

Important pentru menţinerea sănătăţii sistemului nervos şi pentru buna funcţionare a metabolismului, B12 se găseşte în cantitate mică în dieta care exclude produsele alimentare animale.

Nu doar suplimentele alimentare acoperă necesarul zilnic de vitamina B12.

Un mic-dejun cu cereale integrale, apă de cocos sau lapte vegetal, de ovăz, de cocos sau de migdale îţi aduce un plus de vitamina B12 şi alungă senzaţia de obseală cauzată de carenţa acesteia

.

Cum să prepari în casă lapte de migdale

Dacă nu vrei să-l cumperi gata făcut, laptele de migdale îl poţi prepara singur din 150 g migdale şi 3 căni cu apă. Acoperi migdalele cu apă cât să le acopere bine şi le laşi peste noapte sau o zi.

După ce scurgi apa, le pui într-un blender împreună cu cele 3 căni de apă şi blendezi 1-2 minute. La final, treci laptele printr-un tifon şi storci bine ce rămâne în tifon. Îl poţi îndulci cu miere. Îl păstrezi la frigider şi-l bei în 2-3 zile.

Mai multe