Sucul de pătrunjel, un aliat pentru sănătate şi frumuseţe

10 aprilie 2012   Nutriție

Tratează problemele urinare

Pătrunjelul este un bun diuretic. Prin creşterea cantităţii de urină, sunt eliminate şi toxinele. De asemenea, urinarea frecventă este benefică în tratarea infecţiilor vaginale, întrucât prin urină se elimină şi bacteria care a dus la apariţia infecţiei.

Un bun laxativ natural

Sucul de pătrunjel este un bun remediu natural împotriva constipaţiei, deoarece contribuie la o bună digestie a alimentelor. Enzimele din compoziţia pătrunjelului stimulează producţia de suc gastric, care are un rol important în buna funcţionare a sistemului digestiv, reducând în mod eficient constipaţia.

Reduce problemele menstruale

Totodată, sucul de pătrunjel are un rol important în buna funcţionare a sistemului reproducător, corectând problemele legate de ciclul menstrual. Pe lângă faptul că reduce crampele, durerea, greaţa, irascibilitatea şi schimbările bruşte de comportament, pătrunjelul stimulează producţia de estrogen şi alţi hormoni responsabili de inducerea menstruaţiei.

Previne anemia

Bogat în fier, pătrunjelul previne şi combate anemia în mod eficient. Slaba producţie a celulelor roşii cauzează oboseală, slăbiciune, ameţeală şi alte probleme de sănătate. Însă, consumul regulat de suc de pătrunjel contribuie la menţinerea în limite normale a numărului de celule roşii, prevenind astfel anemia.

Recomandat pentru ten

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, antimicrobiene şi antispetice, pătrunjelul reduce acneea, iritaţia şi roşeaţa ce pot apărea la nivelul feţei. De aemenea, consumul de suc de pătrunjel combate eczemele şi alte afecţiuni ale pielii.

Atenţie! Sucul de pătrunjel are o acţiune terapeutică intensă, motiv pentru care este recomandat să fie consumat în combinaţie cu suc de morcovi.

Mai multe