Ştevia îţi scade pofta de dulce

24 martie 2017   Nutriție

Persoanele cu artrită sau pietre la rinichi ar fi bine să consume ştevie în cantităţi mici, întrucât acidul oxalic poate agrava aceste afecţiuni. Planta are un gust deosebit la începutul primăverii, dar, o dată cu trecerea timpului, devine amară.

Ştevia conţine tanini, principii amare, răşini şi un ulei volatil care nu este metabolizat de corpul uman şi este eliminat fără ca vreo calorie să fie absorbită. Extrem de bogată în fosfor, calciu, zinc, mangan, magneziu, fier şi îmbogăţită cu vitaminele A şi C.

Are proprietăţi atibacteriane, antiseptice, antioxidate pentru organismul tău, este antiglicemică şi antihipertensivă. Te poate ajuta şi în cazul tranzitului, deoarece are efecte depurative, laxative şi purgative.

Dacă vrei să slăbeşti

Ştevia ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, scade apetitul şi pofta de dulce şi favorizează pierderea kilogramelor în exces.

Bea 2-3 ceşti de ceai de ştevie pe zi pentru a-ţi scădea şi tensiunea arterială.

Are un puternic efect detoxifiant, deoarece accelerează tranzitul intestinal, uşurând digestia.

Pont

Bea o ceaşcă de ceai după fiecare masă.

Citeşte şi: Depresia şi anxietatea conduc la obezitate

Creşte imunitatea

Datorită faptului că are un conţinut ridicat de antioxidanţi, ştevia ajută la întărirea sistemului imunitar şi la creşterea rezistenţei oganismului.

Poate îmbunătăţi starea sufletească şi poate fi un real folos în momentele depresive.

Contraindicaţii

Nu se cunosc reacţii adverse majore, însă, în cazul în care alăptezi, este impotant să ştii că poate favoriza apariţia diareei sugarului din cauza conţinutului de antrachinonici.

Mai multe