Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni
Nu mai fugi de carbohidraţi, aceştia sunt buni pentru organismul tău deoarece sunt responsabili printre altele cu furnizarea energiei necesare. La fel ca şi grăsimile aceştia se împarte în carbohidraţi simpli, principalii vinovaţi pentru depunerea grăsimilor dar şi cei buni complecsi care au grija de silueta ta.
Pe lângă energie furnizată, carbohidraţii îţi asigură necesarul caloric pentru buna funcţionare a creierului tău şi a întregului sistem muscular. Astfel, ei îţi furnizează vitaminele şi mineralele necesare.
Îi poţi găsi în fructe, legume, cereale integrale, verdeţuri. Fereşte-te în schimb de produsele de patiseria, făina albă şi dulciurile din comerţ.
Orzul te ajută să ţii apetitul sub control
Orzul stimulează hormonii din intestine care au rolul de a controla apetitul şi de a regla metabolismul, în plus îţi oferă saţietate de lungă durată şi te ajută desigur la slăbit.
Poţi să îl consumi în salate sau în smoothie-uri, ca garnitură la peşte sau chiar să înlocuieşti orezul în mâncare.
Dovleacul, cea mai bogată sursă de carbohidraţi
Una dintre cele mai bogate surse de nutrimenţi şi carbohidraţi din acest sezon, dovleacul este plin de fibre, aspect care facilitează o digestie corespunzătoare. În plus îţi aduce un aport bun de betacaroten care te protejează de anumite tipuri de cancer, vitamina C şi potasiu, oferindu-ţi protecţie împotriva anumitor maladii precum Alzheimer sau chiar Parkinson.
Un alt produs bun pentru silueta ta este păstârnacul, acesta aduce în atenţia ta o doză de potasiu şi electroliţi care ajută sistemul osos şi metabolismul să funcţioneze corespunzător.
Află care sunt smoothie-urile care îţi accelerează metabolismul AICI
Mazărea reduce riscul de diabet
Profită din plin de mineralele esenţiale precum fierul, zincul, potasiul şi cumestrol, un fitonutrient ce oferă protecţie împotriva cancerului de stomac. Având un indice glicemic mic şi un nivel ridicat de proteine şi fibre, consumul regulat de mazăre va ţine diabetul la distanţă.
Ţine cont de faptul că te poţi bucura de toate aceste calităţi atât timp cât nu foloseşti prăjeala sau nu le consumi cu pâine albă.
Mazărea poţi să o consumi în salate, în smoothie-uri sau poţi să prepari o supă rece de mazăre.
Fulgii de ovăz ajută la eliminarea toxinelor
Pentru sănătatea tranzitului intestinal este recomandat să consumi mai ales dimineaţa în iaurt fulgi de ovăz. Datorită conţinutului de fibre solubile acestea odată ajunse în stomac ajută la eliminarea completă a toxinelor, favorizează ardera grăsimilor dar şi scăderea colesterolului rău.
Dacă nu obişnuieşti să mănânci iaurt dimineaţa, poţi să adaugi fulgii de ovăz în suc de portocale sau în smoothie.