Secrete din bucătărie pe care doar chefii le ştiu! Le vei încerca şi tu imediat!

12 martie 2019   Nutriție

1. Secrete din bucătărie. Fierbe apa din care faci cuburi de gheaţă înainte de a o îngheţa. Vei obţine cuburi curate şi limpezi.

2. Află cât de vechi sunt ouăle tale, scufundându-le într-un vas cu apă. Dacă oul este foarte vechi, se va ridica la suprafaţă. Dacă oul e proaspăt, va sta pe fundul vasului, pe laterală. Dacă are o săptămâna vechime, se va ridică uşor, rămânând cu vârful în jos. Dacă are 2-3 săptămâni, va rămâne doar cu vârful lipit de fundul vasului.

3. Secrete din bucătărie. Dacă îţi plac ouăle şi vrei să fierbi mai multe, coace-le în cuptor la 160 de grade, timp de 15 minute.

4. Presează o lămâie prin rulare înainte de a o stoarce. Vei obţine sucul mai uşor.

5. 

Poţi să păstrezi vinul rece şi nediluat dacă pui în pahar câţiva struguri îngheţaţi.

6. Poţi curăţa ghimbirul într-o secundă folosind o lingură.

7. 

Curată usturoiul punându-l într-un vas şi amestecându-l bine. 8. Dacă pui îngheţata într-o pungă resigilabila, va fi mai uşor să o mănânci cu linguriţă pentru că nu va îngheţa la fel de mult.

9. 

Pune o lingură de lemn deasupra unei oale care fierbe pentru preveni vărsarea apei. 10. Dacă faci peşte la grătar, pune câteva felii de lămâie sub el. Îi va îmbunătăţi gustul.

Mai multe