Secrete alimentare de la japonezi

27 iulie 2015   Nutriție

Cercetătorii susţin că durata mare de viaţă a japonezilor se datorează în primul rând stilului de viaţă şi în special alimentaţiei, care este compusă preponderent din peşte, orez şi legume şi verdeţuri consumate în stare proaspătă sau gătite prin fierbere la aburi.

Iată, aşadar, câteva dintre secretele japonezilor în ceea ce priveşte regulile de alimentaţie!

Secrete alimentare de la japonezi - peşte, soia, orez, legume şi fructe

Ingredientele de bază din bucătăria japoneză sunt peştele, soia, orezul, algele, legumele, fructele, precum şi ceaiul verde.

În schimb, japonezii mănâncă semnificativ mai puţin lapte, unt, brânză, paste şi carne roşie.

Secrete alimentare de la japonezi - porţii mici de mâncare

În Japonia, alimentele se mănâncă încet şi fiecare înghiţitură trebuie savurată. În plus, mâncarea este servită din farfurii şi tăvi mici, asta în timp ce farfuriile nu se umplu complet niciodată.

Sunt de preferat porţiile mici cu mâncare variată celor mari cu un singur fel de mâncare. Acest obicei poate aduce o serie de avantaje: câte puţin din fiecare înseamnă o alimentaţie variată, vei mânca o sigură dată din acea mâncare şi vei petrece mai mult timp la masă, ,,un lucru bun din punct de vedere nutriţional”.

Secrete alimentare de la japonezi - fierberea prin înăbuşire sau la aburi

Fierberea prin înăbuşire şi fierberea la aburi se află în topul celor mai sănătoase modalităţi de gătit. În felul acesta, vitaminele şi nutrienţii se păstrează mult mai bine, la fel şi gustul preparatelor. O altă metodă folosită în bucătăria asiatică este opărirea legumelor. Acestea se ţin pentru scurt timp într-o oală cu apă care fierbe.

Secrete alimentare de la japonezi - orez în loc de pâine

În loc de pâine, japonezii obişnuiesc să mănânce orez la fiecare masă, astfel că ei evită caloriile nesănătoase şi ţin la distanţă mâncărurile procesate.

Secrete alimentare de la japonezi - micul dejun, cea mai importantă masă a zilei

Micul dejun obişnuit al japonezilor include ceai verde, un bol de orez fiert, supă cu tofu, seminţe, o omletă mică sau o bucată de somn la grătar. În Japonia, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi deseori cea mai consistentă.

Mai multe