Sarea roz de Himalaya reduce tensiunea arterială şi ajută digestia

7 decembrie 2018   Nutriție

Poate reduce tensiunea arterială

Deşi medicii recomandă micşorarea aportului de sare persoanelor hipertensive, iar sarea roz de Himalaya este bogată în sodiu, ea scade, totuşi, tensiunea. Acest lucru este posibil deoarece, consumând sare roz, corpul poate procesa mai uşor mineralele.

Ajută digestia

Anumite substanţe prezente în sarea roz ajută tractul gastrointestinal să absoarbă mai eficient nutrimentele din alimente. Această sare contribuie la o digestie bună şi, în plus, diminuează senzaţia de foame. De asemenea, acţionează şi ca un antiacid. În momentele în care aciditatea îţi dă dureri de stomac, bea 1 pahar cu apă călduţă în care ai dizolvat o jumătate de linguriţă de sare roz.

Întăreşte oasele şi sistemul imunitar

Mineralele din sarea roz reglează circulaţia, întăresc sistemul imunitar, ajută la regenerarea muşchilor şi te scapă de febra musculară. Dacă te numeri printre cei care suferă de artrită, extremităţi reci, oboseală mentală sau oase fragile, foloseşte sarea de Himalaya în mâncare şi starea ta de sănătate va avea de câştigat.

Detoxifică organismul

Puţină sare roz dizolvată într-un pahar cu apă creează o soluţie care te scapă de toxinele adunate în corp. De asemenea, dacă pui un pumn de sare de Himalaya în cadă atunci când faci baie, te vei simţi revigorat şi energizat.

Curăţă sinusurile

Dacă te trezeşti dimineaţa cu nasul înfundat sau dacă seara, când te duci la culcare, simţi că nu poţi respira cum trebuie pe nas, poţi folosi sare roz diluată în apă. Fă irigaţii cu soluţia obţinută, care îţi va curăţa fosele nazale şi te va scăpa de bacterii.

Mai multe