Roşiile gătite încetinesc dezvoltarea celulelor canceroase

2 februarie 2012   Nutriție

În urma unui studiu realizat la Universitatea Portsmouth, oamenii de ştiinţă au descoperit că licopenul, substanţa care dă culoarea roşie tomatelor, este capabil să intervină în procesul de dezvoltare a celulelor canceroase, încetinindu-l prin împrăştierea celulelor.

“Simpla reacţie chimică s-a observat doar la concentraţia de licopen care poate fi asimilată cu uşurinţă prin consumul de roşii gătite”, afirmă directorul studiului Mridula Chopra.

Însă, “esenţial este ca aportul de licopen să ajungă acolo unde este nevoie. Ştim că în cazul problemelor la prostată, licopenul ajunge acolo. Am descoperit acest lucru în urma testelor de laborator, însă nu ştim cu certitudine dacă are aceeaşi acţiune în organism.”, conchide cercetătoarea.

De asemenea, contează şi cantitatea de licopen ingerat. Există anumite roşii care conţin mai mult licopen, însă este nevoie de mai multe studii pentru a afla cu exactitate care sunt acestea.

Mai multe