Regimul alimentar care previne bolile minţii

22 noiembrie 2016   Nutriție

Fibrele şi proteine de origine vegetală, de nelipsit

Datorită faptului că glucoza este necesară creierului, alimentele care conţin fibre, cum sunt seminţele, cerealele integrale, pastele, fructele uscate, trebuie să fie prezente în meniul zilnic. Fibrele reglează eliberarea de zaharuri în corp, de aceea sunt importante, mai ales într-o dietă care susţine sănătatea creierului.

Fibre mai poţi procura şi din fasole, mazăre, năut. Acestea au şi proteine vegetale, motiv pentru care pot înlocui carnea roşie, nerecomandată în acest tip de regim.

În timp ce este indicat să mănânci mai rar carne roşie, peşte ai voie cât de des ai posibilitatea. Acizii graşi Omega-3 pe care ţi-i conferă tipurile de peşte ca macroul sau somonul combat instalarea Alzheimerului, susţin sănătatea creierului şi scad inflamaţiile.

Drojdia de bere previne pierderile de memorie

Motivul pentru care drojdia de bere este recomandată în dieta aceasta este acela că aduce un plus de biotină, cunoscută ca vitamina B8 sau colină, care previne alterarea psihicului şi îmbunătăţeşte capacitatea de memorare.

În plus, te protejează de stres, oboseală şi ai mare nevoie de ea dacă suferi de hipertensiune, ateroscleroză, colesterol mărit, ciroză hepatică. O mai poţi procura din gălbenuş, alune, lactate, sardine, ciuperci, porumb.

Eficienţa biotinei este mai mare în prezenţa vitaminei B12 şi B9. Şi acestea din urmă „hrănesc“ creierul. Ambele echilibrează nivelul de homocisteină, un hormon din sânge care, dacă se acumulează, blochează vasele sanguine, inclusiv pe acelea care oxigenează creierul. Le iei din carne de pasăre, lapte, brânză, peşte, seminţe, citrice, ouă.

Hrana care combate efectele radicalilor liberi

Procesul de oxidare afectează celulele nervoase ca urmare a acţiunii radicalilor liberi. Alimentele care conţin antioxidanţi, vitaminele E şi C reuşesc să încetinească sau să stopeze acest efect. De asemenea, cele care-ţi aduc un plus de seleniu este indicat să fie prezente în meniurile de peste zi. Iată de ce fructele în stare crudă, legumele, semineţele şi nucile sunt esenţiale unei diete sănătoase.

Mai multe