Prepară un magiun de prune sănătos fără zahăr

6 septembrie 2017   Nutriție

Magiunul de prune este nelipsit din cămara oricărei gospodine. În această perioadă ai ocazia să te pregăteşti temeinic pentru perioada rece a anului şi să te aprovizionezi cu produse naturale şi sănătoase pentru toată familia.

De la mic la mare nu există om căruia să nu îi placă magiunul. O variantă mult mai sănătoasă a celui găsit în comerţ o reprezintă cel preparat în casă fără conservanţi şi fără zahăr.

Descoperă aroma plăcută a acestui produs delicios pe care îl poţi folosi ulterior la prepararea diverselor reţete culinare. Bucură-te de multiplele sale beneficii asupra sănătăţii:

Reduce riscul constipaţiei

Prunele sunt una dintre cele mai bune surse naturale de vitamine şi minerale. Profită din plin de nutrimenţii oferiţi de natură prin intermediul prunelor, despre care se crede că poate trata anumite afecţiuni şi preveni unele boli grave, precum diabetul.

Specialiştii afirmă şi faptul că acestea sunt un bun remediu ce ajută în tratarea anemiei sau constipaţiei. În plus ajută la scăderea colesterolului, previne apariţia maladiilor cardiovasculare şi luptă cu succes împotriva îmbătrânirii precoce a apariţiei celulitei şi cel mai important ajută la diminuarea stresului.

Află cum poţi slăbi cu ajutorul prunelor AICI

Cum se face magiunul de prune

Alege doar prunele care sunt foarte bine coapte pentru a nu mai avea nevoie să adaugi zahăr.

Spală-le bine, scoate-le sâmburii şi pune-le în oala sau cazanul în care vrei să prepari magiunul cu 4-5 căni de apă pentru a favoriza fierberea sa.

Ai grijă ca focul să fie domol şi lasă-le pe foc pănâ când se înmoaie şi încep să fiarbă.

Trecele printr-o sită după ce şi-au lăsat prima zeamă şi apoi lasă-le iar la foc mic până se leagă bine. Dacă nu se va lega rişti ca magiunul să mucegăiască peste iarnă.

Toarnă-l cald în borcane şi după ce acestea sau răcit sigilează-le.

Evită afumarea magiunului

Pentru a evita ca magunul tău să se afume trebuie să amesteci constant cu o lingură de lemn mai ales spre finalul preparatului.

Asigură-te că ai sterilizat borcanele în care urmează să îl depozitezi, apoi după vreo 4-5 ore de fierbere şi când volumul său a scăzut considerabil şi a căpătat o consistenţă cleioasă desprinzându-se de pe margini iar lingura stă dreaptă în el este gata.

Păstrează borcanele într-un loc răcoros precum o cămară.

Mai multe