Porumbul fiert sau copt, o gustare sănătoasă

3 august 2012   Nutriție

Datorită fibrelor pe care le conţine, porumbul contribuie la menţinerea bacteriilor sănătoase în intestin, având un rol important în formarea lanţului de acizi graşi din colon, care s-au dovedit a fi esenţiali în prevenirea cancerului de colon.

Pe lângă faptul că abundă în fibre, porumbul conţine o serie de minerale şi vitamine, precum magneziu şi vitamina C, nutrienţi cu proprietăţi antioxidante care luptă împotriva radicalilor liberi.

Protejează organismul de diferite afecţiuni

De asemenea, în compoziţia porumbului se găsesc fitonutrienţi importani, precum acid protecatecuic, luteină, zeaxantină, betacaroten şi antocianină.

Toate aceste substanţe protejează organismul de afecţiuni care pot pune în pericol starea generală de sănătate.

În plus, porumbul furnizează organismului vitamine din complexul B, în special niacină şi acid pantotenic, vitamine implicate în procesul de producere a energiei.

Valori nutritive pentru o cană cu boabe de porumb (fiert sau copt)

· Calorii:155 kcal

· Grăsimi: 1.2 g

· Carbohidraţi: 36.8

· Proteine: 5.1 g

· Fibre: 4.6 g

· Indice glicemic: scăzut

Mai multe