Pentru artere sănătoase mănâncă asta cât mai des!
Accidentul vascular cerebral de cele mai multe ori nu prezintă simptome, atacuri de cord şi boli vasculare periferice. Însă din păcate bolile cardiace afecteaza tot mai mulţi ani de la an la an, iar în SUA reprezintă una dintre principalele cauze de deces. Ateroscleroza poate afecta mai multe artere simultan, de cele mai multe ori neprovocând nici un fel de simptom.
Durerile de cap severe şi repetate însoţite de probleme respiratorii sau legate de vorbire, pierderea echilibrului sau a coordonării mişcărilor sunt de cele mai multe ori simptome ale afectării arterelor carotide, afecţiune cunoscută şi sub denumirea de boală arterială carotidă.
În timp ce durerile puternice resimţite la nivelul pieptului, senzaţia de strângere la nivelul maxilarului, a braţelor şi chiar a spatelui anunţă înfundarea arterelor coronare, aspect ce îngreunează aprovizionare cu sânge a inimii.
Una dintre principalele probleme ale bolilor renale cronice o reprezintă înfundarea arterelor renale, adesea caracterizându-se prin probleme de concentrare, umflarea extremităţilor, lipsa apetitului şi oboseala accentuată.
Acumularea de placă arterială presupune îngustarea arterelor ce transportă sângele mai ales la nivelul membrelor. Boala arterială periferică poate fi semnalată în momentul în care ai de parcurs o distanţă mare pe jos şi apare durerea la nivelul extremităţilor.
Cauza înfundării arterelor
Procesul prin intermediul căruia circulaţia sangvină este obstrucţionată prin îngustarea arterelor poartă dneumirea de ateroscleroză. În această situaţie pe pereţii arterelor apar depunde de material gras sau de colesterol, iar aportul de sânge către toate ţesuturile este cu mult îngreunat. În felul acesta apar probleme cardiovasculare ce în unele cazuri pot fi fatale.
Seminţele de in deblochează arterele
Deoarece sunt extrem de bogate în fibre, seminţele de in ajută pe lângă menţinerea unui sistem digestiv corespunzător şi la care ajută la deblocarea arterelor. Au un conţinut ridicat de Omega-3 esenţial pentru a ameliorara inflamaţia cât şi pentru a trata hipertensiunea. Lămâia este de asemenea un ajutor minunat pentru menţinerea arterelor sănătoase, în special pentru aportul benefic de vitamina C care contribuie la menţinerea elasticităţii vaselor sangvine. În acelaşi timp, consumul periodic de lămâie ajută şi la reducerea inflamaţiilor în organism cât şi la prevenirea oxidării la nivel celular.
Află ce exerciţii poţi să faci la birou AICI
Susanul combate efectele aterosclerozei
Conform unui studiu ce a fst publicat în anul 2006 în Journal of Medicinal Food, acizii graşi din aceste seminţe ajută la prevenirea formării aterosclerozei, menţinând în acelaşi timp şi un nivel bun al colesterolului în organism.
Poţi să le adaugi în iaurt sau în salate ori în smoothie-uri.
Pe de altă parte, un alt produs extrem de sănătos ce nu ar trebui să îţi lipsească din alimentaţia ta este turmenicul. Acesta se bucură de adevărate proprietăţi curative ce protejează întreg sistemul cardiovascular, prevenind cu desăvârşire apariţia aterosclerozei.
Usturoiul previne apariţia afecţiunilor cardiace
Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care cu siguranţă şi tu îl ai acasă. Usturoiul este extrem de eficient mai ales că inhibă apariţia afecţiunilor cardiace şi menţine tensiunea arterială în parametri normali.
De asemeena scorţişoara sau ghimbirul se află şi ele pe lista alimentelor sănătoase ce îţi menţin în stare corespunzătoare mai ales inima. Ghimbirul se bucură de proprietăţi antiinflamatoare şi antioxidante în timp ce scorţişoara acţionează împotriva colesterolului rău.
Mişcarea, cea mai bună metodă de prevenţie
Sportul menţine sănătos creierul şi sistemul cardiovascular. Activitatea fizică regulată te va scăpa de excesul ponderal, te va ajuta să-ţi oxigenezi mai uşor şi mai bine creierul şi vei combate afecţiunile care pot afecta atât sistemul muscular, cât şi cel osos.
Ai grijă de sănătatea ta, este cea mai mare avere. Alimentaţia şi mişcarea sunt doi puncte forte ce te vor menţine sănătos timp îndelungat.