Pastele din făină de banane verzi, benefice în boala celiacă

3 iulie 2012   Nutriție

De asemenea, acest produs este benefic şi pentru persoanele care au intoleranţă la gluten sau suferă de anumite tipuri de dermatită.

În cadrul studiului, oamenii de ştiinţă au comparat pastele făcute din făină de grâu integral şi ouă întregi cu cele făcute din făină de banane verzi, albuş de ou şi apă.

Conform constatărilor făcute, pastele din făină de banana verzi au un conţinut scăzut de grăsimi, lucru important în cazul persoanelor care suferă de boala celiacă.

“Având în vedere că boala celiacă netratată duce la apariţia cancerului intestinal, produsele fără gluten, cu compuşi bioactivi, cum ar fi cele prezente în făina de banane verde, sunt extrem de important pentru pacienţii cu boală celiacă”, a declarat cercetătorul Renata Puppin Zandonadi, doctor în Departamentul de Nutriţie, Universitatea din Brazilia.

Boala celiacă este o afecţiune a sistemului imun, declanşată de ingestia glutenului alimentar, în care apar leziuni la nivelul intestinului subţire. Aceste leziuni afectează absorţia normală a nutrienţilor, în special a grăsimilor, calciului, fierului şi folaţilor (sindrom de malabsorbţie).

Mai multe