Ouăle bogate în proteine, sărace în calorii

2 decembrie 2011   Nutriție

Un ou conţine doar 15 calorii, motiv pentru care este recomandat să îl incluzi în alimentaţia ta, mai ales atunci când vrei să slăbeşti. Proteinele din compoziţia ouălelor menţin senzaţia de saţietate pentru câteva ore bune, aşa că dacă până acum te fereai să le consumi, e timpul să îţi schimbi obiceiurile alimentare. Conţin numeroase vitamine Pe lângă faptul că sunt bogate în proteine, ouăle conţin numeroase vitamine (vitamina A, vitamina B12, acid folic sau vitamina B9, riboflavină sau vitamina B2), minerale (fier, fosfor, zinc) şi DHA, un acid gras din familia Omega-3 ce reprezintă un „material de construcţie” foarte important pentru creier. Nu au atât de mult colesterol În urma unor cercetări s-a descoperit că ouăle nu conţin atât de mult colesterol pe cât se credea. Un ou mare conţine 213 miligrame de colesterol, potrivit Departamentului de Agricultură din USA. Pot face parte din meniul zilnic Persoanele care nu suferă de afecţiuni ale ficatului, colecistului sau stomacului pot consuma un ou mic în fiecare zi. Însă, nutriţioniştii recomandă consumul a unui ou de 2-3 ori pe săptămână. Dacă incluzi în meniul micului dejun un ou, vei consuma mult mai puţine calorii la următoarele mese, deoarece ouăle au rolul de a prelungi senzaţia de saţietate.

Mai multe