Obiceiuri pe care le poţi împrumuta de la vegetarieni pentru o viaţă sănătoasă
1. Legumele, felul principal la fiecare masă. Este indicat să vă gândiţi la legume şi nu la carne când vine vorba de felul principal şi să vă alcătuiţi masa în jurul acestor alimente sănătoase şi nu a proteinelor animale. Includerea mai multor legume în dietă este una dintre cele mai importante şi sănătoase schimbări pe care le poţi face, iar o singură porţie în plus de legume pe zi poate scădea riscul bolilor de inimă cu până la 11%.
2. Alege grăsimi vegetale în loc de grăsimi animale. În loc de grăsimile animale precum untul sau smântâna alege grăsimi vegetale cum ar fi uleiul de măsline sau avocado. Această schimbare vă va ajuta să pierdeţi în greutate şi să aveţi mai multă energie.
3. Mănâncă cât mai mai multe leguminoase. Fasolea, mazărea şi năutul ajută la scăderea apetitului, o absorbţie mai bună a vitaminelor din alimentaţie şi scăderea în greutate. Există multe forme prin care poţi incorpora aceste alimente în dietă, ca hummusul şi supele cremă de mazăre.
4. Ronţăie fructe şi legume. Înlocuieşte chipsurile pentru legume cu hummus, fructe şi seminţe sau shake-uri făcute cu lapte de soia sau migdale. Chiar şi o schimbare mică precum alegerea ciocolatei negre în loc de cea cu lapte poate contribui la o dietă mai sănătoasă.
5. Găteşte deserturi cu cât mai multe legume. Atunci când găteşti ai posibilitatea de a include multe alimente sănătoase în ceea ce prepari. Poţi adăuga piure de spanac în negrese, sau piure de fasole în budinca de ciocolată. Dacă îţi dai intereseul cu siguranţă vei găsi multe opţiuni pentru a face dulciurile preparate în casă mult mai sănătoase.