Nucile, o gustare delicoasă şi sănătoasă

23 martie 2012   Nutriție

Nucile au un conţinut ridicat de fibre care contribuie la scăderea colesterolului rău şi, implicit, la reducerea riscului de a suferi de boli de inimă.

De asemenea, nucile sunt o bună gustare atunci când te simţi flămând, mai ales că oferă senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp.

Sunt bogate în minerale şi vitamina E

Pe lângă fibre, nucile sunt bogate în zinc, magneziu, fosfor şi calciu, minerale esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Totodată, nucile sunt o sursă excelentă de vitamina E, una dintre cele mai importante vitamine care menţin starea de sănătate generală. Vitamina E împiedică formarea plăcilor în artere, care pot duce în timp la apariţia durerilor pectorale, a atacurilor de cord şi la devoltarea bolilor coronariene.

Conţin grăsimi mononesaturate

În compoziţia nucilor se găsesc grăsimi mononesaturate şi polinesaturate, care au un rol important în menţinerea normală a structurilor celulare şi în prevenirea inflamaţiilor. Potrivit Asociaţiei Americane de Cancer, un consum constant de nuci previne dezvoltarea anormală a celulelor care duc, implicit, la dezvoltarea anumitor tipuri de cancer.

Mai multe