Nu ţine cartofii în apă! Îşi pierd vitaminele!

16 noiembrie 2010   Nutriție

Preferă cartofii copţi sau fierţi în coajă, peste care adaugi puţin ulei de măsline. Alături de o salată, se digeră în 3 ore. Combinaţi cu carne, cartofii se digeră în 8 ore.

Atunci când îi fierbi pentru piure, adaugă şi rădăcină de ţelină. În loc să-l prepari cu ulei de floarea-soarelui rafinat şi lapte de vacă, foloseşte lapte de soia şi puţin ulei de măsline.

Dacă nu poţi renunţa la cartofii prăjiţi, poţi să foloseşti un aparat special, care prepară cartofii în aer cald, cu doar o linguriţă de ulei sau chiar deloc. La final, presară busuioc sau rozmarin.

Evită să ţii cartofii în apă pentru că astfel se pierd vitaminele solubile.

Foloseşte cartofii pentru reflexoterapie în zona palmei. Strânge un cartof curăţat în palmă. Îţi va hidrata pielea şi va activa centrii nervoşi din zona palmei.

Citiţi mâine trucurile Florentinei Opriş pentru controlul poftei de mâncare.

Mai multe