Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete

15 mai 2015   Nutriție

Apa cu castraveţi face, mai nou, concurenţă serioasă altor băuturi de refacere şi sucuri care promit minuni pentru tonusul organismului. Iar o modalitate foarte simplă de a o prepara este să adaugi câteva felii proaspete de castravete într-o carafă cu apă plată, care se pune ulterior la frigider înainte de bea.

Pentru a potenţa gustul şi beneficiile băuturii, poţi adăuga, totodată, şi câteva felii de lime, câteva frunze de mentă şi chiar câteva felii de căpşuni, pentru a mări aportul de vitamina C.

Astfel, în momentul în care castravetele ajunge în apă, o parte din nutrienţii săi se diluează în cantitatea din carafă, la fel ca şi celelalte ingrediente. Iată, aşadar, câteva beneficii ale consumului de apă cu castravete!

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: hidratează

Consumul de apă şi castravete hidratează corpul şi acţionează ca un diuretic natural. În zilele călduroase, această băutură este ideală datorită efectului său energizat. De asemenea, este perfectă pentru gravide.

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: o sursă de vitamine

Această băutură îţi furnizează nutrienţi precum vitamina C (ajută la protejarea imunităţii, afecţiuni cardiovasculare şi menţine pielea tânără), A (probleme de vedere, regenerarea celulelor) sau K (cu rol în întărirea oaselor şi coagularea sângelui).

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: scade tensiunea arterială

Castraveţii sunt bogaţi în potasiu, un nutrient benefic în reducerea colesterolului şi a tensiunii arteriale.

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: diminuează foamea

Fiind bogaţi în fibre şi cu un conţinut redus de calorii, castraveţii reduc apetitul, astfel că această băutură este ideală pentru persoanele care vor să slăbească.

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: menţine frumuseţea pielii

Vitamina C din compoziţia castravetelui menţine pielea tânără, o hidratează şi o fereşte de iritaţii sau coşuri. La fel ca lămâile, consumul regulat de apă cu castravete stimulează ficatul, ajutând la eliminarea toxinelor din organism.

Motive ca să bei în fiecare zi apă cu castravete: reduce riscul de cancer

Mai multe studii susţin că anumiţi compuşi activi din castravete pot preveni unele forme de cancer.

Mai multe