Migdalele alungă arsurile stomacale
Scad aciditatea gastrică Substanţele nutritive pe care corpul le preia din migdale reglează nivelul de enzime digestive implicate în procesul de producere a lichidului biliar şi în acela de extragere a substanţelor nutritive din alimente. De aceea, migdalele se numără printre alimentele care pot reduce aciditatea gastrică, prevenind arsurile de stomac. Migdalele conţin şi probiotice, ceea ce face alimentele potrivite după o perioadă de excese culinare. Sunt o alegere bună pentru stimularea eliminării toxinelor şi pentru menţinerea echilibrului florei bacteriene de la nivelul stomacului şi intestinelor. Ştiai că... ...o mână de migdale pe zi, mâncate timp de 2 luni, ajută la repopularea intestinelor cu bacterii benefice, Bifidobacterii şi Lactobacili? Scad greutatea corporală Ca şi alunele, nucile, alunele de pădure, migdalele normalizează nivelul glicemiei, îţi asigură senzaţia de saţietate şi accelerează metabolismul. Mâncate frecvent, te ajută să nu te îngraşi. Deşi sunt bogate în grăsimi, este vorba despre unele benefice.
Include zilnic în dietă migdale. Îţi vei asigura mineralele necesare pentru o stare de bine, precum magneziul şi fosforul. În plus, acestea îţi păstrează oasele puternice, sănătoase, previn osteoporoza şi apariţia cariilor.
Consumul de migdale ajută în aceste cazuri, îmbunătăţesc şi circulaţia sângelui, păstrează hidratarea pielii, deoarece sunt o sursă bună de vitamina E şi antioxidanţi. Acestea întârzie îmbătrânirea prematură, în condiţiile în care poluarea şi stresul oxidativ cauzat de o dietă lipsită de antioxidanţi afectează pielea.