Mâncarea prăjită în ulei de floarea-soarelui nu afectează inima

26 ianuarie 2012   Nutriție

Cercetătorii de la Universitatea Autonomă din Madrid au monitorizat dietele a peste 40 de mii de adulţi, timp de 11 ani, perioadă în care au avut loc 606 incidente cardiace şi peste o mie de decese. Participanţii au fost întrebaţi ce mănâncă pe parcursul unei săptămâni obişnuite şi cum este preparată mâncarea, potrivit unui studiu spaniol citat de bbc.co.uk. Rezultatele studiului arată că afecţiunile cardiace nu sunt asociate cu mâncarea prăjită în ulei de floarea soarelului sau ulei de măsline. Studiul a fost făcut pe baza dietei mediteraneene, un regim alimentar apreciat pentru beneficiile pe care le-ar aduce sănătăţii. Această dietă este săracă în grăsimi, bogată în fibre, fructe, legume proaspete şi peşte. Numeroase studii au arătat că o astfel de dietă echilibrată poate reduce riscul de cancer sau boli de inimă.

Mai multe