Mâncarea fast-food ne face nefericiţi

22 iunie 2012   Nutriție

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Las Palmas de Gran Canaria, mâncarea fast-food afectează starea de sănătate psihică, în aceeaşi măsură în care o afectează şi pe cea fizică.

După ce au studiat mai bine de şase luni stilul de viaţă a peste 8.000 de participanţi care consumau junk-food, cercetătorii au ajuns la concluzia că 51% din aceştia avea un risc mare de a suferi de depresie.

În plus, rezultatele studiului arată că cu cât mâncăm mai multă mâncare fast-food, cu atât riscul este mai mare.

Studiul relevă şi faptul că persoanele care consumă în mod regulat fast-food sunt predispuse la stări de anxietate care conduc în final la o stare accentuată de nefericire.

Cercetătorii adaugă că şi alte tipuri de alimente, precum cele neprocesate, se află în strânsă legătură cu depresia şi nefericirea.

De aceea, specialiştii ne recomandă să consumăm cât mai puţine alimente conservate, congelate, refrigerate şi deshidratate.

Mai multe